Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παραδοχή εμπαιγμού: 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, παραδέχεται ο γγ του υπουργείου Εργασίας

«Έχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών. Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός», παραδέχεται και συμπληρώνει ότι «η δικιά μας βούληση είναι, όσο το δυνατόν γρηγορότερα να φτάσουμε τους 5.000 σταθμούς από τους 3.000 που έχουμε σήμερα».Σε αυτή την παραδοχή προχώρησε σήμερα ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλας, τη στιγμή που που όλο το προηγούμενο διάστημα κυβερνητικά στελέχη δεσμεύονταν ότι δε θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Καρέλας και προσπαθώντας να εξωραΐσει την πραγματικότητα (και συνεχίζοντας την κοροϊδία των λαϊκών οικογενειών) παρέπεμψε στα αναξιοποίητα Voucher. «Το Σεπτέμβρη κάποια Voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν θα δοθούν σε εκείνους που έμειναν από έξω».

Επιπλέον ο γγ του υπουργείου Εργασίας παραδέχθηκε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στην Πάτρα και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι παιδιά «βεβαίως μείναν απ΄ έξω». Η δημοτική αρχή Πάτρας σε ανακοίνωση καταγγέλλει τον αποκλεισμό παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ με Eρώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά. Ζητά:

– Να διασφαλίσει με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις τη διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια (εξεύρεση και ανέγερση κατάλληλων κτιρίων – πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού) για όλα τα παιδιά που είτε συμμετείχαν με αίτηση των γονιών τους στο πρόγραμμα και σήμερα δεν εγκρίθηκαν ή δεν βρίσκουν θέση σε δομή της περιοχή τους είτε έχουν καταθέσει αίτημα στους δήμους.

– Να πάρει έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των δήμων ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ και ΚΔΑΠ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

– Να διασφαλίσει για όλους τους δήμους την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα και να προχωρήσει, επιτέλους, στη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Να διαθέσει κονδύλια για την ανέγερση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία που σήμερα λείπουν ανά τη χώρα με ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

– Με βάση το νέο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών, να διαθέσει έκτακτο κονδύλι προς τους δήμους προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες κτιριακές παρεμβάσεις ώστε να εναρμονίσουν τη λειτουργία τους με τους όρους και τις προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον εν λόγω κανονισμό.