Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Π. Αρκουμανέας

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε «για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας» όπως αναφέρουν πήγες του υπ. Υγείας.

Η είδηση περί παραίτησης του κ. Αρκουμανέα από μια από τις πιο κεντρικές θέσεις στην αντιμετώπιση του κορονοϊού κυκλοφορούσε εδώ και ημέρες, έπειτα από διαρροή του ίδιου του παραιτηθέντα προέδρου του ΕΟΔΥ.

Επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αναμένεται να αναλάβει πόστο στο υπουργείο Τουρισμού, ακολουθώντας, δηλαδή, τον στενό του συνεργάτη Βασίλη Κικίλια, ο οποίος στον πρόσφατο ανασχηματισμό μεταφέρθηκε σε εκείνο το υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την ανάληψη του υπουργείου Υγείας από τον Θάνο Πλεύρη, φαίνεται πως έχουν μπει σε κίνηση αρκετές ανακατατάξεις, καθώς, εκτός του Παναγιώτη Αρκουμανέα, χθες κυκλοφόρησε η είδηση πως και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Κουρούσης παραιτήθηκε από τη θέση του, ενώ τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν πληροφορίες για σημαντικές ανακατατάξεις στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κάτι που το υπουργείο διαψεύδει.

vivlio mpelogiannis