Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας λόγω “ερωτικού σκανδάλου”

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ αφού παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες προστασίας από την Covid-19 καθώς αγκάλιασε και φίλησε μια σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του (σώ…ω…πα!).
Από το reuters … στο aljazeera nbcnews abcnews.go, cbc.ca, nytimes ft.com scmp globalnews.ca, South China Morning Post (!!) και τουλάχιστον 100 ακόμη ΜΜΕ –χαμός και στα ΜΚΔ, αναφέρονται στο γεγονός.

Η Ντάουνινγκ Στριτ (Downing Street – Prime Minister’s Office), έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης, αλλά και την απάντηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δηλώνει ότι «λυπάται» για την εξέλιξη αυτή, ενώ ο Χάνκοκ είπε ότι η κυβέρνηση το χρωστάει «σε ανθρώπους που έχουν θυσιάσει τόσα πολλά σε αυτήν την πανδημία να είναι ειλικρινείς όταν τους έχουμε απογοητεύσει» … «και εκείνοι από εμάς που κάνουμε αυτούς τους κανόνες πρέπει να τηρηθούν και γι’ αυτό πρέπει να παραιτηθώ».
Ο Χάνκοκ στην επιστολή του αναφέρει πως «το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι η ιδιωτική ζωή μου να αποσπάσει την προσοχή από αυτήν τη σταθερή προσήλωσή μας για έξοδο από την κρίση».
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «The Sun» και ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα τραβήχτηκαν τον περασμένο μήνα, όταν ο Χάνκοκ είχε ταχθεί κατά της χαλάρωσης του μέτρου που απαγόρευε τις στενές επαφές με άτομα “εκτός του στενού συγγενικού περιβάλλοντος”.
«Θέλω να επαναλάβω τη συγγνώμη μου για όλα και να ζητήσω συγνώμη από την οικογένειά μου και τους αγαπημένους μου για το ότι έπαθα», δήλωσε υποκριτικά ο Matt Hancock και «αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι πως πρέπει να είμαι μαζί με τα παιδιά μου».
Ο Hancock, 42 ετών, είναι ο τελευταίος σε σειρά βρετανών αξιωματούχων που κατηγορούνται για παραβίαση περιορισμών που επέβαλαν στον υπόλοιπο πληθυσμό για να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού.

Αν και η αναφορά στο πόση καυτή ήταν η αγκαλιά και το φιλί του είναι αμφιλεγόμενη όλες οι αστικές φυλλάδες –και δε μιλάμε μόνο για τις σκανδαλοθηρικές (βλ. πχ. abcnews), αναφέρονται στον «υπουργό υγείας ο οποίος ηγήθηκε της απάντησης της χώρας στον κοραναϊό», παραιτήθηκε – μια μέρα μετά τη συγγνώμη «για παραβίαση των κανόνων social distancing rules με μια βοηθό του με την οποία φέρεται να έχει σχέση».matt hancock affair Gina Coladangelo The SunΟ Χάνκοκ ήταν υπό αυξανόμενη πίεση λόγω της Sun που σε φουλ ταμπλόιντ δημοσίευσε εικόνες που έδειχναν τον ίδιο και την ανώτερη βοηθό του Gina Coladangelo, να φιλιούνται σε ένα γραφείο στο Υπουργείο Υγείας εικόνες που όμως λήφθηκαν 6 – 11 Μαΐου πριν από τη χαλάρωση των κανόνων lockdown (σσ. γιατί αν είχαν παρθεί χτες-προχτες, δεν θα υπήρχε πρόβλημα).
Η Sun (γνωστή «κλειδαρότρυπα») στο μεταξύ δήλωσε πως πήρε τις εικόνες μέσω του κλειστού κυκλώματος και η παρανομία έγκειται στο ότι «αγκαλιές και άλλες φυσικές επαφές επιτρέπονται μόνο με άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος» (sic!!) – σσ. ο Χάνκοκ είναι παντρεμένος.matt hancock affair lettersΟ Sajid Javid, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου νωρίτερα στην κυβέρνηση του Johnson πριν παραιτηθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και επίσης υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση της Theresa May θα αντικαταστήσει τον Hancock ως γραμματέα υγείας.
Ο Jonathan Ashworth, εκπρόσωπος υγείας του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, δήλωσε ότι «είναι σωστό ότι ο Ματ Χάνκοκ παραιτήθηκε, αλλά γιατί ο Μπόρις Τζόνσον δεν είχε τα κότσια να τον απολύσει και γιατί είπε ότι το θέμα έκλεισε;»
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει επίσης ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Hancock προσέλαβε την Coladangelo (μάλλον για τα κάλλη της…) «φίλη από το πανεπιστήμιο που διορίστηκε πέρυσι και αρχικά εργάστηκε ως μη αμειβόμενη σύμβουλος και φέτος έγινε μη εκτελεστική διευθύντρια στο Υπουργείο Υγείας, ρόλος που της αποφέρει περίπου 15.000 λίρες ετησίως».
Η συντηρητική κυβέρνηση του Τζόνσον έχει χαρακτηριστεί ως chumocracy λόγω πρόσληψης ειδικών συμβούλων στο σωρό και εργολάβων εκτός δημόσιας υπηρεσίας χωρίς εγγυήσεις και χωρίς τα συνηθισμένα επίπεδα ελέγχου.

🆘 Η Αγγλία – με 68.237.070 πληθυσμό βρίσκεται στην 7η (!!) θέση παγκόσμια  με 4.717.811 περιστατικά (~7%) και 128.089 θανάτους


Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι

Αν αναφερθήκαμε τόσο αναλυτικά στο γεγονός –που μάλλον σε λίγο θα έχουν αναπαράγει και τα δικά μας αστικά ΜΜΕ κατά το δοκούν, είναι γιατί σε ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο και οι λαοί είναι θύματα των συμφερόντων των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων –ακόμη και τώρα με την πανδημία (θα λέγαμε μάλιστα ειδικά τώρα ακόμη περισσότερο), με την ατομική ευθύνη να έχει αναχθεί σε πανάκεια αντί για ενίσχυση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας για το λαό και τις ανάγκες του με θωράκιση των υπολειμμάτων των ΕΣΥ, με προσλήψεις υγειονομικών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα κλπ., αντί γι’ αυτά και πολλά ακόμη, προβάλλονται –ως τυράκι ή κουτόχορτο (αναλόγως) τα «κρυφά» κάλλη (γιατί –αντικειμενικά η φάτσα της δε λέει και τίποτε το ιδιαίτερο) των Coladangelo και CIA.

Γυρνάμε πλάτη στα κάλπικα, τα ψεύτικα, στους σκυλοκαυγάδες τους.  

Περισσότερα – Πηγή