Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Παραιτήσου ξεφτίλα»: Μαλλιά κουβάρια στη Χρυσή Αυγή μετά το εκλογικό ναυάγιο

Εμφυ­λιο­πο­λε­μι­κό κλί­μα και γκρί­νια επι­κρα­τεί στη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή έπει­τα από τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών της 26ης Μαϊ­ου. Η ραγδαία πτώ­ση των ποσο­στών της φασι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας στις ευρω­ε­κλο­γές (όπου έχα­σε σχε­δόν το μισό της δύνα­μης της) αλλά και η πατα­γώ­δης απο­τυ­χία των υπο­ψη­φί­ων της σε δήμους και περι­φέ­ρειες, οδη­γεί στα­δια­κά την οργά­νω­ση σε συν­θή­κες πολι­τι­κής αποσύνθεσης.

Ήδη, πριν από τις εκλο­γές, είχε προη­γη­θεί η απο­χώ­ρη­ση από τη ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία πρώ­ην ευρω­βου­λευ­τών (Συνα­δι­νός, Φου­ντού­λης, Επι­τή­δειος) αλλά και στε­λε­χών, που συνο­δεύ­ο­νταν από “καρ­φιά” για τις επι­λο­γές της ηγε­σί­ας. Μετά το απο­τέ­λε­σμα των διπλών εκλο­γών, η δυσα­ρέ­σκεια απέ­να­ντι στην ηγε­σία Μιχα­λο­λιά­κου δεί­χνει να ενισχύεται.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό είναι το δημο­σί­ευ­μα της ακρο­δε­ξιάς-φιλο­χρυ­σαυ­γί­τι­κης φυλ­λά­δας «Μακε­λειό» (όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχα­να) σύμ­φω­να με το οποίο ο αρχη­γός της Χ.Α. δέχε­ται αφό­ρη­τες πιέ­σεις να εγκα­τα­λεί­ψει την ηγε­σία της οργά­νω­σης και να την παρα­δώ­σει σε κάποιο από τα πρω­το­πα­λί­κα­ρα του.

«Παραι­τή­σου μπου­χέ­σα»

Με παραι­νέ­σεις να παραι­τη­θεί, συνο­δευό­με­νες με κοσμη­τι­κά επί­θε­τα, οπα­δοί της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης «υπο­δέ­χθη­καν» τη δήλω­ση του φυρε­ρί­σκου μετά την ανα­κοί­νω­ση του εκλο­γι­κού απο­τε­λέ­σμα­τος. Χαρα­κτη­ρι­στι­κές ορι­σμέ­νες από τις απα­ντή­σεις στην ανάρ­τη­ση του ίδιου του Μιχα­λο­λιά­κου στο twitter:

“Παραι­τή­σου, σήμε­ρα κιό­λας, ρε μπου­χέ­σα μπας και ανα­σά­νει το εθνι­κι­στι­κό κίνη­μα.. Βαρί­δι κατά­ντη­σες με την εγω­πά­θεια και την οικο­γε­νειο­κρα­τία του. ΟΥΣΤ”.

“Παραι­τή­σου ξεφτίλα”.

xa tweets

“Πρέ­πει κάποια στιγ­μή να το πάρεις από­φα­ση ότι δεν κανεις για αρχη­γός εθνι­κι­στι­κού κόμ­μα­τος, ότι είχες να δώσεις το έδω­σες, πάει έληξες…”

“Μια σωτη­ρία είχε η Χρυ­σή Αυγή χτες το βρά­δυ αμε­ση παραί­τη­ση του Μιχα­λο­λιά­κου και στην θέση του ο Κασι­διά­ρης, για­τί αν το κόμ­μα πάει με τον Μιχα­λο­λιά­κο στις εθνι­κές, δεν θα μπει ούτε στη βουλή.…”.

Απο­τυ­χία και στις δημο­τι­κές-περι­φε­ρεια­κές εκλογές

Πέραν των ευρω­ε­κλο­γών, η ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή δέχθη­κε ηχη­ρό ράπι­σμα και στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές. Στο Δήμο Αθη­ναί­ων, όπου προ­ε­κλο­γι­κά οι χρυ­σαυ­γί­τες δια­λα­λού­σαν το πέρα­σμα του Κασι­διά­ρη στο δεύ­τε­ρο γύρο, έπε­σε εκλο­γι­κή σφα­λιά­ρα. Η «Ελλη­νι­κή Αυγή για την Αθή­να» όχι μόνο δεν πέρα­σε στο δεύ­τε­ρο γύρο, αλλά κατε­τά­γη 4η με ποσο­στό 10,53%. Το εν λόγω ποσο­στό, βέβαια, παρα­μέ­νει ανη­συ­χη­τι­κό, δεδο­μέ­νου ότι βρέ­θη­καν 22.000 αθη­ναί­οι που ψήφι­σαν έναν παντε­ντα­ρι­σμέ­νο νεο­να­ζί τραμπούκο.

Αντί­στοι­χα, στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής, το χρυ­σαυ­γί­τι­κο ψηφο­δέλ­τιο με επι­κε­φα­λής τον Ηλ. Πανα­γιώ­τα­ρο έλα­βε 5,59%, ενώ στην Περι­φέ­ρεια Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας ο χρυ­σαυ­γί­της υπο­ψή­φιος (Χρυ­σο­μάλ­λης) πήρε μόλις 3,83%.

Ακό­μη χαμηλότερα!

Ανε­ξάρ­τη­τα από τις εξε­λί­ξεις στο ναζι­στι­κό μόρ­φω­μα της Χρυ­σής Αυγής, ο λαός μπο­ρεί και πρέ­πει να δώσει μια δυνα­τή απά­ντη­ση στα φασι­στοει­δή και σε όσους τα αβα­ντά­ρουν. Στις εθνι­κές εκλο­γές της 7ης Ιου­λί­ου, η συμ­μο­ρία των εγκλη­μα­τιών της Χ.Α. πρέ­πει να πέσει ακό­μη χαμη­λό­τε­ρα, να απο­μο­νω­θεί και να τσα­κι­στεί πολιτικά.

Οι εργα­ζό­με­νοι, η νεο­λαία, ο λαός με την ψήφο του μπο­ρεί να θέσει εκτός Βου­λής το ναζι­στι­κό αυτό έκτρω­μα, ενι­σχύ­ο­ντας ταυ­τό­χρο­να το ΚΚΕ, τη μονα­δι­κή δύνα­μη που παλεύ­ει στα­θε­ρά και ατα­λά­ντευ­τα ενά­ντια στο φασι­σμό και το σύστη­μα που τον τρέφει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο