Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παραλήρημα Βελόπουλου: Ζητάει επαναφορά της θανατικής ποινής και νομιμοποίηση της… οπλοκατοχής!

Σε άλλο ένα απίστευτο παραλήρημα επιδόθηκε ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος, τασσόμενος υπέρ της οπλοκατοχής, της επαναφοράς της θανατικής ποινής και της δημιουργίας… πολιτοφυλακής και εθνοφυλακής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 με αφορμή το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νέρα, ο Βελόπουλος αποκάλυψε ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου για τη νομιμοποίηση της οπλοκατοχής ώστε κάθε Έλληνας να έχει σπίτι του όπλο, προτείνοντας ταυτόχρονα την δημιουργία εθνοφυλακής στα σύνορα με την Τουρκία.

«Καταθέτω σήμερα πρόταση νόμου για την οπλοκατοχή. Για να έχει ο Έλληνας σπίτι του όπλο. Τελεία και παύλα. Γιατί είμαστε ένα κράτος που γειτονεύει με την Τουρκία. Να κάνουμε εθνοφυλακή και πολιτοφυλακή. Να έχουν όπλα στο σπίτι τους οι Έλληνες κι ας τολμήσει ο άλλος να μπει μέσα να βιάζει γυναίκες και να σκοτώνει», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης».

Προφανώς, για τον Βελόπουλο, η πάταξη της εγκληματικότητας είναι ζήτημα… οπλοκατοχής και εφαρμογής της εσχάτης των ποινών. Ενδεχόμενως ο ίδιος να έχει ως… πρότυπο ειρηνικής κοινωνίας τις ΗΠΑ και γι΄αυτό να θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα ευρωπαϊκό «Τέξας» ή μια βαλκανική «Αριζόνα» όπου οι διαφορές θα λύνονται με τα κουμπούρια.

Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι ούτε η θανατική ποινή, ούτε η οπλοκατοχή, έσωσαν τις ΗΠΑ από την εγκληματικότητα. Αντίθετα, στην χώρα όπου ο καθένας μπορεί να αγοράσει απο ένα όπλο είναι πολύ συχνά τα φαινόμενα ένοπλων επιθέσεων με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς ετησίως.

Ρατσιστικό κρεσέντο

Από το παραλήρημα του Κ. Βελόπουλου δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ρατσιστικές αναφορές.

«Η Ελληνική Λύση έχει προτείνει ξεκάθαρα τη δημιουργία δομών σε ακατοίκητα νησιά προκειμένου να απομακρυνθεί και να απομονωθεί το σύνολο των παρανόμων μεταναστών μέχρι την τελική τους απέλαση. Αντ’ αυτού, βλέπουμε αλλοδαπά καθάρματα να δρουν ανεξέλεγκτα σε όλο το γεωγραφικό εύρος της πατρίδας μας. Από βιασμούς στην Ρόδο, μέχρι ληστείες στην Θεσσαλονίκη από τους ίδιους δράστες» σημείωσε ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.