Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παραολυμπιονίκες σε Χρυσή Αυγή: Κατεβάστε τις φωτογραφίες μας από το site σας

Διαχωρίζουν τη θέση τους από τη Χρυσή Αυγή οι 6 Παραολυμπιονίκες, των οποίων οι φωτογραφίες με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είχαν προκαλέσει αρνητικά σχόλια τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή τους τα συγκεκριμένα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας ξεκαθαρίζουν πως ουδεμία σχέση έχουν με ένα “κόμμα που έχει ρατσιστικές αντιλήψεις πάνω στο θέμα αναπηρία”, ενώ ζητούν “τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος”.

Η ανακοίνωση των έξι Παραολυμπιονικών είναι η εξής:

«Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία.

Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος.»

Τα μέλη της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας

Παύλος Μάμαλος

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Δημήτρης Μπακοχρήστος

Πασχάλης Κουλούμογλου

Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης

Γεράσιμος Λιγνός

***

Εμείς απλά να συμπληρώσουμε ότι δε θα έπρεπε καν να φωτογραφηθούν μαζί τους. Δε γυρίζουμε απλά την πλάτη στους φασίστες. Τους διώχνουμε, τους απομονώνουμε κάνοντας με αποφασιστικότητα σαφή τη θέση του ο καθένας. Δεν επιτρέπουμε στους φασίστες να εκμεταλλεύονται καταστάσεις και γεγονότα για να κρύψουν το δολοφονικό τους πρόσωπο. Δε στεκόμαστε δίπλα τους. Δεν καθόμαστε μαζί τους. Ας είναι και βουλευτές…

Οι φασίστες είναι «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» (Ν. Χικμέτ)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ενα αντιφασιστικό ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ

Η Βούλα, η Χρυσή Αυγή, το μετάλλιο και τα βουντού

Χρυσή Αυγή: Ηρθε για να μείνει;