Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παρουσίαση του βιβλίου «Τ’ ΑΣΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ», του Στέλιου Κανάκη

Συμβολή στην απαλλαγή των νέων γενιών των ανθρώπων από την αρχαία φαντασιοπληξία της αστρολογίας επιχειρεί ο Στέλιος Κανάκης με το νέο βιβλίο του «Τ’ άστρα στο κεφάλι μας» περί αστρολόγων και… θυμάτων, (Εκδόσεις Εντύποις). Το βιβλίο παρουσιάστηκε στις 21.11.2018 στο Polis Art Café απ’ τους Περσεφόνη Σπανού, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια, Δημήτρη Κωνσταντάρα, δημοσιογράφο-συγγραφέα, Δήμητρα Παπαδήμα, ηθοποιό-συγγραφέα, τον εκδότη Γιάννη Κρανιά και τον ίδιο τον συγγραφέα, με συντονίστρια την Ελένη Δελβινιώτη, δημοσιογράφο. Οι ομιλητές με γλαφυρό τρόπο κατέδειξαν το… ζώδιο των αστρολόγων που «γίνονται προσωπικότητες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και “κοσμούν” όλα τα –έτσι και αλλιώς– κακόγουστα και ανόητα “πρωινάδικα”», όπως σημειώνει ο συγγραφέας.

Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων διακρίναμε τον Σταύρο Τάσσο, σεισμολόγο-ερευνητή και βουλευτή του ΚΚΕ, τον Ηλία Σιώρα καρδιολόγο, διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και αντιπρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, την πρόεδρο του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Σούλα Αξιώτου, τον γλύπτη Μάρκο Γεωργιλάκη, καθηγητή της ΑΣΚΤ, τoν Κώστα Θεολόγου, καθηγητή του ΕΜΠ, τον Αποστόλη Χαρίση Δρ. Κοινωνιολογίας, την ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη. Τους συγγραφείς Γιάννη Ξανθούλη, Μήτσο Κασόλα, Απόστολο Λυμπερίδη, Γιάννη Βεντούρα. Επίσης τους δημοσιογράφους Ηρακλή Κακαβάνη, Γιώργο Μουσγά, Σίσσυ Νίκα. Τον Αντώνη Παπαθανασόπουλο από τις Εκδόσεις Κέδρος, την Καλή Γκιώνη από τις Εκδόσεις Gutenberg και πολλοί φίλοι.

Ο Στ. Κανάκης καταδεικνύει στο βιβλίο του την απάτη της αστρολογίας, αλλά όπως σημειώνει στον πρόλογο «δεν ευελπιστούμε ότι θα πάψει να υφίσταται η εξαπάτηση του κοινού απ’ την αστρολογία, όσο θα την ανέχεται η τάξη που εξουσιάζει την κοινωνία και η δικαιοσύνη της». Για το επιστημονικό τσεκάρισμα του βιβλίου ο Στέλιος Κανάκης είχε, όπως είπε… συμπαντικές συζητήσεις, με τον Σταύρο Τάσσο και τον Απόστολο Χαρίση, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.

KANAKIS1 KANAKIS2 KANAKIS3 KANAKIS4 KANAKIS6 KANAKIS7 KANAKIS8 KANAKIS9 KANAKIS10 KANAKIS11 KANAKIS12