• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν «Το τίμημα της ισχύος – Η αυτοκρατορία του τρόμου»

Το βιβλίο του «Το τίμημα της ισχύος – Η αυτοκρατορία του τρόμου», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις «New Star editions», παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας, στον κεντρικό κινηματογράφο «Αλκυονίς – Νew Star Art cinema», ο γιος του Ραούλ Κάστρο και της ηρωίδας της επανάστασης Βίλμα Εσπίν – Αλεχάντρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν.

alkyonida-parousiash-8

Μηχανικός και ερευνητής θεμάτων που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, με Master στις Διεθνείς Σχέσεις, ο Αλ. Κ. Εσπίν αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης: «Η διεθνής κοινότητα έχει την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπίσει κριτικά και να αποκηρύξει τις ιδέες που υποστηρίζουν το Δόγμα Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μια που αυτό έχει μετατραπεί σε ένα εξελιγμένο όργανο των ολιγαρχικών ελίτ στην επιβολή της ηγεμονίας τους».

alkyonida-parousiash-2

Η Κούβα έχει βιώσει την τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών

Η Κούβα έχει γνωρίσει την τρομοκρατία και τις συνέπειές της, ανέφερε ο Αλεχάντρο Κάστρο και επεσήμανε ότι η χώρα του έχει καταδικάσει την τρομοκρατία σε διεθνές επίπεδο πολλές φορές. Σχολίασε, μάλιστα, ότι παρόμοιες ενέργειες εναντίον λαών, όχι απλά μεμονωμένων ομάδων αλλά και κυβερνήσεων, συνήθως δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, ήταν σαν να μην είχαν ποτέ συμβεί για την κοινή γνώμη. Πιο σκληρή όμως από την τρομοκρατία, με συχνά ολέθριες συνέπειες για το λαό, μπορεί να είναι η κρίση, είτε οικονομική, είτε διατροφική, είτε χρηματοπιστωτική. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκφράζει προς την Κούβα.

alkyonida-parousiash-6

Στην εκδήλωση, εκ μέρους του ΚΚΕ, παρευρέθηκαν οι Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού. Ακόμα, παραβρέθηκε και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ.

Πηγή: 902.gr