Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΣΟΚ: Διαφωνίες για το συνέδριο και το μέλλον του

Διαφωνίες εκφράστηκαν στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) και των βουλευτών και ευρωβουλευτών που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ, για το πότε και με τι περιεχόμενο να γίνει το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.

Επιμένοντας για πορεία μέσα από το ΚΙΝΑΛ, η Φ. Γεννηματά είπε χτες μεταξύ άλλων ότι «όποιος θέτει θέμα ανατροπής αυτής της στρατηγικής, μιλώντας για ενεργοποίηση εκ νέου του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε ανατροπή των ομόφωνων αποφάσεων που πήραμε πριν από 7 μήνες στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, με εκλογή των συνέδρων από τη βάση και διάλυσή του» και κάλεσε όσους θεωρούν ότι υπάρχει ζήτημα ηγεσίας να το θέσουν στο ΚΙΝΑΛ, και άμεσα. Ζήτησε επίσης να τροποποιηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε να προβλέπει ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να αποφευχθεί η «δυαρχία».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης αντέδρασε, ζητώντας να προηγηθεί Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ και ύστερα να γίνει χωρίς συνοπτικές διαδικασίες το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί και αντίδραση του πρώην γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκη, ο οποίος κατηγόρησε την Φ. Γεννηματά ότι «προδιαγράφει ένα νόθο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, με διορισμένους συνέδρους άλλου πολιτικού υποκειμένου και στημένο αποτέλεσμα».