Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές για την ηγεσία στις 6 Οκτώβρη εισηγήθηκε ο Ν. Ανδρουλάκης

Εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη ο πρόεδρός του, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην ομιλία του, ο Ν. Ανδρουλάκης εισηγήθηκε οι εκλογές να γίνουν στις 6 Οκτώβρη και, σε περίπτωση που χρειαστεί, οι επαναληπτικές να πραγματοποιηθούν στις 13 Οκτώβρη.

Οι υποψηφιότητες θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις βδομάδες πριν το πρώτο γύρο των εκλογών, είπε ο Ν. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως «είναι αυτονόητο ότι στις εκλογές θα ζητήσω ανανέωση της εντολής».

Με τις διεργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να συγκροτηθεί εναλλακτικός αντιλαϊκός πόλος στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο Ν. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε λάθη του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκαν κατά τη προεκλογική περίοδο και είπε μεταξύ άλλων πως «στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα» κι ότι αυτό θα πρέπει να διορθωθεί.

Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ από τη νύχτα των ευρωεκλογών, και αποτυπώθηκε έντονα κατά τη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, για το αποτέλεσμα των εκλογών που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα.

Την υποψηφιότητά του έχει ουσιαστικά ήδη παρουσιάσει και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας ενώ ο μέχρι πρότινος εκ των θεωρούμενων διεκδικητών της ηγεσίας βουλευτής Μανώλης Χριστοδουλάκης, έθεσε εαυτόν εκτός κούρσας, δίνοντας παράλληλα τη στήριξή του στον Χ. Δούκα.