Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε!»: Ο Κουβανός ολυμπιονίκης Χούλιο Σέσαρ λα Κρους στέλνει μήνυμα απ’ το Τόκιο

Με τις φράσεις: «”Πατρίδα και ζωή” όχι! (το σύνθημα των αντεπαναστατών) Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε», ο Κουβανός αθλητής Χούλιο Σέσαρ λα Κρους έστειλε το δικό του μήνυμα καταδίκης του ενορχηστρωμένου σχεδίου επέμβασης από ΗΠΑ,  αντικουβανική μαφία και άλλες δυνάμεις με στόχο την ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Κουβανός πυγμάχος, χρυσός ολυμπιονίκης του 2016, που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αντιμετώπιζε στον προημιτελικό των 91 κ., τον μέχρι πρότινος συμπατριώτη του Εμάνουελ Ρέγιες Πλα, ο οποίος «λιποτάκτησε» από την Κούβα, για να πολιτογραφηθεί Ισπανός.

Πριν την αναμέτρηση, ο Ρέγιες σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο αντίπαλός του θα επιχειρήσει να δώσει πολιτικό περιεχόμενο στην αναμέτρηση.

Μετά τη νίκη του, με 4-1 στα σημεία, ο Λα Κρους πανηγύρισε έντονα, φωνάζοντας τα παραπάνω λόγια τα οποία είχαν αποδέκτη τόσο τον πρώην συμπατριώτη του, όσο και αυτούς που στηρίζουν τη δράση των αντεπαναστατών.

Τον Λα Κρους, όπως και τους άλλους αθλητές της Κούβας, συνεχάρη ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντιάς Κανέλ ο οποίος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους. Για τον Λα Κρους, ο Κουβανός ηγέτης έγραψε στο Twitter: «Στην άλλη άκρη του κόσμου, ανάμεσα σε τόσες γλώσσες και προκλήσεις, πόσο κουβανική ακούγεται η κραυγή “Πατρίδα η Θάνατος!”. Φυσικά θα νικήσουμε!».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα