Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Ανακοίνωση για την επέτειο των 80 χρόνων από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην ΕΣΣΔ

Με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων της εισβολής της ναζιστικής Γερμανίας στην ΕΣΣΔ, η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) τιμά «το σοβιετικό λαό και στρατό, το πρώτο εργατικό κράτος στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, που κατάφερε να συντρίψει το ναζισμό – φασισμό στην Ευρώπη, να καθορίσει την εξέλιξη του πολέμου, να εμπνεύσει τα απελευθερωτικά αντιστασιακά κινήματα όπου γης».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, μεταξύ άλλων αναφέρει:

ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ header


«Η ναζιστική Γερμανία υπολόγιζε ότι μέσα σε λίγες βδομάδες θα είχε συντρίψει τη Σοβιετική Ένωση. Έπεσε έξω αφού αποδείχτηκε ότι ήταν καταλυτική η συμβολή της ΕΣΣΔ στη Νίκη, η οποία εδραζόταν στην εργατική σοβιετική σοσιαλιστική εξουσία, στον πρωταγωνιστικό ρόλο των λαϊκών μαζών, της εργατικής τάξης, στο ρόλο του ΚΚ ως επαναστατικής εργατικής πρωτοπορίας.ναζιστικής Γερμανίας CCCP

Η εποποιία της ΣΕ συντελέστηκε πάνω στην ύπαρξη ισχυρών θεμελίων, που μπήκαν μέσα σε λίγα χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Στηρίχτηκε στη σοσιαλιστική οικονομία. Ο Κόκκινος Στρατός πάτησε γερά πάνω στις βάσεις μιας πανίσχυρης πολεμικής οικονομίας που οικοδομήθηκε από την εργατική εξουσία, με τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας. Στηρίχτηκε στο ρόλο του ΚΚ Μπολσεβίκων, το οποίο με τη ναζιστική εισβολή μετατράπηκε σε συλλογικό καθοδηγητή και οργανωτή της αμυντικής – πολεμικής προσπάθειας, στην πρώτη γραμμή και στα μετόπισθεν. Το Κόμμα έδωσε 3 εκατομ νεκρούς.

Δεν μπορεί να σταθεί η προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού πως ο σοβιετικός λαός έδρασε στον πόλεμο υπό την πίεση ενός αυταρχικού πολιτικού συστήματος. Η έκρηξη αυτενέργειας που έδειξε, η συνειδητή πειθαρχία, τέτοιες γιγάντιες στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως αυτές που διεξήγαγε ο Κόκκινος Στρατός, δεν μπορούν να υπάρξουν σε συνθήκες τρόμου σε βάρος του λαού, δίχως την ελεύθερη επιλογή του. Καμία πλαστογραφία δεν θα υποβαθμίσει ούτε θα σβήσει ποτέ τον απίστευτο ηρωισμό εκατομμυρίων ανθρώπων, των οικοδόμων του σοσιαλισμού.εισβολή ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία naziinvade poland

Τιμούμε τα εκατομμύρια των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών σε όλες τις χώρες που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο κόσμο. Επίσης, τιμούμε το μεγαλειώδη αντιστασιακό απελευθερωτικό ταξικό αγώνα στη χώρα μας, καθ’ όλη τη δεκαετία του 1940, που αντλούσε δύναμη από τις νίκες του Κόκκινου Στρατού. Την εποποιία των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΝ, Εθνικής Αλληλεγγύης, ΟΠΛΑ, τις οργανώσεις που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, στις οποίες συσπειρώθηκε η πλειοψηφία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με αιμοδότη και καθοδηγητή το ΚΚΕ».

PDF Logo

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ
Ανακοίνωση για την επέτειο των 80 χρόνων από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην ΕΣΣΔ