Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πειραιώς Σεραφείμ: Ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία – Κακώς διώκεται ο ερέας

Και ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η Ιερά Σύνοδος στηρίζει τα μέτρα πυο αφορούν τις εκκλησίες και ταυτόχρονα καταβάλλει προσπάθεια να δείξει πυγμή έναντι των «παρανομούντων» ιερέων, έρχεται ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Σεραφείμ υποστήριξε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά τις συναθροίσεις.

«Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία», σημείωσε και άρα σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ ο ιερέας δεν έπραξε κανένα αδίκημα, δίνοντας στον αύλειο χώρο Θεία Κοινωνία «σε δυο παιδάκια τα οποία τα έφερε ο πατέρας τους στο δρόμο».

Και έτσι είναι όπως τα λέει ο Σεραφείμ, στα περί αδικήματος. Δεν είπε κάτι νέο. Ας θυμηθούμε την από 6/4/202ο σχετική δήλωση του αρχιεπισκόπου. Αντιγράφουμε από το kathimerini.gr (4/4/2020) σε ανάρτηση που αναφέρεται στα όσο είπε την προηγόυμενη ημέρα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Διευκρίνισε ότι η Πολιτεία δεν έχει λόγο για τη Θεία Κοινωνία, αλλά έχει λόγο για τις δημόσιες συναθροίσεις. Επεσήμανε ότι κάποιος που θέλει να μεταλάβει χωρίς να υπολογίζει ότι μπορεί να κολλήσει τον συνάνθρωπο του, είναι εγωιστής και τόνισε ότι δεν υπάρχει «καμία έκπτωση για τη Θεία Κοινωνία».

Αν θέλει η κυβέρνηση πραγματικά να προστατέψει, αντί άσφαιρων πυρών και άσκοπου κηνυγητού ιερέων ας πράξει τα δέοντα.