Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Περί «δημοκρατίας» και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 Επιμέλεια Ομάδα ¡H.lV.S! // 

Όπως είναι γνωστό αυτές τις μέρες βρίσκεται στο τελικό στάδιο μετά από λαϊκή διαβούλευση το νέο κείμενο του Συντάγματος της Κούβας.

Σε αναμονή (ανησυχώντας λίγο κιόλας… (βλ. και |>) το τελικό σχέδιο, θα δώσουμε μερικά ενδεικτικά νούμερα, περί «δημοκρατίας» και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην Κούβα λοιπόν των ~11.500.000 κατοίκων, σύμφωνα με καταγραμμένα, αναλυτικά -μη αμφισβητήσιμα στοιχεία,  πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα τριών μηνών

133.681 μαζώξεις, με τη συμμετοχή σχεδόν εννέα εκατομμυρίων λαού (για την ακρίβεια 8.945.521 !!)
Με σχεδόν δύο εκατομμύρια (1.706.872) παρεμβάσεις που αποκρυσταλλώθηκαν σε

783.174 προτάσεις (666.995 για τροποποιήσεις, 32.149 για προσθήκες, 45.548 για διαγραφές-απαλοιφές και 38.482 για «αμφιβολίες») και επίσης 2.125 προτάσεις από Κουβανούς του εξωτερικού.

cuba1

Ήδη οι εκτιμήσεις και οι προτάσεις είναι στα χέρια της αρμόδιας επιτροπής με επικεφαλής Ραούλ Κάστρο, γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ της Κούβας, Miguel Diaz-Canel Bermudez, πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας και Υπουργών και Jose Ramon Machado Ventura, 2ου γραμματέα της ΚΕ του Κόμματος και μπαίνουν στο μικροσκόπιο, προκειμένου στη συνέχεια να αποφασίσει η Εθνοσυνέλευση (Εθνική Συνέλευση Λαϊκής Εξουσίας [ANPP]) το νομοθετικό σώμα / ανώτατο όργανο κρατικής εξουσίας της Κούβας (που έχει και συντακτικές αρμοδιότητες).

_____________________________________________

Πηγή [cubadebate]|> εδώ

βλ. και [cubahora]|> εδώ