Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Περί συντάξεων, ο λόγος

Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης //

Από την πρώτη μέρα που ανέβηκαν στην εξουσία οι λεγόμενοι τα πρώτα τους πάχια και ψεύτικα λογία ήταν οι αυξήσεις των συντάξεων των εργαζομένων.

Μαζώχτηκαν επιτροπές, παρά επιτροπές, συμβούλια επικρατείας, ειδικοί εργατολόγοι και αποφάσισαν για το καλό των συνταξιούχων (2.700.000) πως πρέπει να πάρουνε σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις τους και αναδρομικά από το 2012.

Έτσι λοιπόν το πρώτο γλειφιτζούρι ήρθε να γλυκάνει τον πόνο μας, παραβλέψαμε όλα τα άλλα και  μας έστησαν στο περίμενε. Πότε επιτέλους θα πάρουμε αυτή την περιβοήτη αύξηση στις συντάξεις (οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια είχαν πετσοκοφτεί κυριολεκτικά).

Πολλοί την έφαγαν την φόλα και πιστέψανε στις υποσχέσεις. Έτσι για ένα μικρό διάστημα αποπροσανατολίστηκαν οι επιθυμίες τους.

Πέρασε ένας μήνας, πέρασαν δύο, πέρασαν τρεις, πέντε, όλο και φτάνανε, όλο και έρχονται οι περιλάλητες αυξήσεις και τα περίφημα αναδρομικά.

Αυξήσεις ακούμε και αυξήσεις δεν βλέπουμε.

Και να που προέκυψε ο κορονοίος σαν διέξοδος (σωτήρας) και ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αποπροσανατολιστεί το ενδιαφέρον του εργαζόμενου λαού.

Ο φόβος και ο τρόμος για τον κορωνοϊό.

Οπότε η μεγάλη ευκαιρία να πετάξουνε στα «ψιλά» της τηλεόρασης, πως 1.800.000 πρώην εργαζόμενοι, δεν πρόκειται να πάρουνε ποτέ ούτε ένα σεντς και να ξεχάσουν όλα αυτά περί αυξήσεων. Και κάποιοι λίγοι ίσως πάρουνε (εάν πάρουνε) για 11 μόνο μήνες.

Κοροϊδία και ξεδιαντροπιά στο τετράγωνο, που αποκαλύπτει πως η νέα κυβέρνηση, ύστερα από ολόκληρους 9 μήνες και πλέον αθέτησαν την πρώτη και σπουδαιότερη υπόσχεσή τους. Είναι τέτοιοι και δεν χρειάζεται να τους εμπιστεύεται κανείς εργαζόμενος.

Όλα σχεδόν τα μέσα επικοινωνίας είναι δικά τους.

Εμείς στο περίμενε…