Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Περιοριστικά μέτρα σε χώρους διασκέδασης ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Περιοριστικά μέτρα σε χώρους διασκέδασης λόγω αύξησης των κρουσμάτων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού που σήμερα έφτασαν στα 1.797. Μια αύξηση που την αποδίδουν στα κέντρα διασκέδασης, τα οποία ο κ. Χαρδαλιά χαρακτήρισε χώρους υπερμετάδοσης.

Όπως ανέφερε, από Πέμπτη 8 Ιούλη, όλοι οι χώροι διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά μόνο με καθήμενους και με τα όρια χωρητικότητας που έχουν οριστεί. Παράλληλα είπε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα μπορούν να επιβάλλουν ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την επόμενη ημέρα ενώ μέσω της ΚΥΑ που θα εκδοθεί σύντομα θα είναι δυνατή η επιβολή προστίμων -που θα αποδεικνύεται μέσω οπτικού υλικού- εκ των υστέρων.

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι βασικοί χώροι υπερμετάδοσης του ιού είναι τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης, πως το 32% των νέων κρουσμάτων αναφέρουν ως πιθανή έκθεση τη συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο και ότι τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα που εστιάζονται σε χώρους διασκέδασης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον υφυπουργό ο μέσος όρος των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 27 έτη και κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν άμεσα, αλλά και να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα