Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Περιπλέκεται η κατάσταση στη Συρία

Εισβολή της Τουρκίας στη Συρία: Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά την τουρκική εισβολή, η ήδη περίπλοκη κατάσταση στη Συρία, στην οποία συγκρούονται ιμπεριαλιστικά κέντρα και περιφερειακές δυνάμεις.

Oι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση Άσαντ για την ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

«Για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επίθεση και να εμποδιστεί η συνέχισή της, επιτύχαμε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των ”Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Κούρδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κουρδική πλευρά, ο συριακός στρατός θα αναπτυχθεί εντός των προσεχών 48 ωρών στις πόλεις Κομπάνι και Μανμπίζ, που ελέγχεται από τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF).

Υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε πως η συριακή κυβέρνηση και οι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» είχαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας.

Ως συνήθως, τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του πολέμου είναι οι άμαχοι που πληρώνουν με αίμα, πείνα και ξεριζωμό τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου.

Στην πόλη Ρας αλ Άιν η τουρκική αεροπορία έπληξε φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων. Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στην βόρεια Συρία από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων.

Πηγή: 902.gr