Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Περισσότερη καταστολή σε βάρος των εξαθλιωμένων – Ένοπλο σώμα μισθοφόρων που θα εμποδίζει την είσοδο προσφύγων σχεδιάζει η Κομισιόν

  Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Δεν φτάνουν οι φράχτες,τα συρματοπλέγματα, οι τοίχοι, τα πλοία της Frontex και όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, τώρα η Κομισιόν έχει Νέα Σχέδια για το πώς θα αποτρέψει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών.  Και κάθε νέο σχέδιο είναι περαιτέρω ενίσχυση της καταστολής στα Ευρωπαϊκά σύνορα σε βάρος των εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων.

Η Κομισιόν σχεδιάζει νέο Σχέδιο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων με 10.000 συνοριοφύλακες με πλήρη οπλισμό που θα μπορούν να επέμβουν και εκτός των συνόρων των κρατών μελών για να αποτρέψουν παράνομη είσοδο στην ΕΕ.

Την είδηση δημοσιεύει η Financial Times και αναδημοσιεύει το Europortal στις 10/9/2018. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Σχέδιο θα εξαγγελθεί από τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνγκερ όταν θα εκφωνήσει τον τελευταίο του λόγο.

Ο σκοπός του σώματος που θα αναλάβει δράση πριν το 2020 θα είναι να εμποδίζει την παράνομη είσοδο προσφύγων και να αναλαμβάνει να απελαύνει όσους δεν τους δίνεται άσυλο.

Θα εμποδίζει ακόμη την διέλευση προσφύγων σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και θα μπορεί να αναπτύξει δράση και εκτός Σέγκεν!

«Θέλουμε να γίνουν ομοσπονδιακά τα εξωτερικά μας σύνορα και να βοηθήσουμε όσο περισσότερο τις χώρες της πρώτης γραμμής» δηλώνει ανώτερο στέλεχος της ΕΕ στην εφημερίδα.

flyktingar 2

Σρατιωτικοποίηση των συνόρων με ιμπεριαλιστικούς στρατούς επιβολής της τάξης σχεδιάζουν, λοιπόν, τα ανώτερα κλιμάκια της ΕΕ, σχεδιασμούς που απαιτούν αυτή την χρονική περίοδο οι πιο αντιδραστικοί και ξενοφοβικοί κύκλοι.

Και μόνο το γεγονός ότι θα είναι οπλισμένοι οι μισθοφόροι συνοριοφρουροί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ζωή των προσφύγων αλλά και άλλων ομάδων πληθυσμού που συνηθίζουν να περνούν τα σύνορα όπως βοσκοί ή ομάδες που έχουν υιοθετήσει την νομαδική ζωή.

Η απανθρωπιά της απέλασης όλων όσων δεν τους χορηγείται άσυλο και θα συλλαμβάνονται από τους μισθοφόρους χωρίς δικαίωμα προσφυγής, για να τους επιστρέψουν πίσω με σοβαρό κίνδυνο για την ζωή τους, δείχνει την σκληρή και αμείλικτη συμπεριφορά της «πολιτισμένης» και «ειρηνικής» Ευρώπης. Μιά άλλη πλευρά του θέματος είναι η οικονομική. Κατασπατάληση του χρήματος που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες για ένα σώμα τεράστιο με μεγάλα έξοδα. Χρήματα που ακόμη και στον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της ΕΕ θα μπορούσαν να πιάσουν αλλού τόπο.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία