Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Επιχείρηση φίμωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Μία ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (σήμερα στις 12.00), με θέμα τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, η Διοίκηση προχώρησε στην ακύρωσή της ζωντανής, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασης, μετατρέποντας την διεξαγωγή της «δια μεταφοράς», στερώντας την δυνατότητα στους περιφερειακούς συμβούλους να τοποθετηθούν ζωντανά τόσο επί του προϋπολογισμού, όσο και στα ζητήματα, του 2ου κύματος της πανδημίας, που πλήττει ιδιαίτερα την Κεντρική Μακεδονία, αλλά της συνέχισης της παρουσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο των εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια της εγκληματικής ναζιστικής «Χρυσής Αυγής».

Το γεγονός καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αυτή η αρνητική εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της αδράνειας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού έχει να συνεδριάσει, με ευθύνη της Διοίκησης, από τα τέλη Σεπτέμβρη, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με την εκδήλωση του δεύτερου σφοδρού κύματος της πανδημίας και τις σημαντικές εξελίξεις με την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Οι ευθύνες του περιφερειάρχη και συνολικά της διοίκησης της ΠΚΜ είναι μεγάλες. Η αιτιολόγηση της ακύρωσης της τηλεδιάσκεψης με πρόφαση τα ζητήματα της πανδημίας όχι μόνο δεν πείθει, αλλά δημιουργεί και εύλογο προβληματισμό, την ίδια ώρα ακριβώς που η Διοίκηση ορίζει συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης με τηλεδιάσκεψη.

Ο ελιγμός της παράκαμψης της ζωντανής συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να βάλει “κάτω από το χαλάκι”, ούτε το σημαντικό πολιτικό ζήτημα της συνέχισης συμμετοχής συμβούλων, που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και Επιτροπών της ΠΚΜ, ούτε τις ευθύνες της διοίκησης της ΠΚΜ που συμπληρώνουν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες σε σχέση με τα ζητήματα της πανδημίας.

Χρειάζεται άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες, να οριστεί συνεδρίαση όπου θα συζητηθεί αναλυτικά το θέμα της ΧΑ, αλλά και το θέμα της πανδημίας, υιοθετώντας συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων και πρωτοβουλιών για την ΠΚΜ».