Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: Ψήφισμα καταδίκης της τουρκικής εισβολής στην Συρία αλλά… ούτε κουβέντα για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!

Η συμπόρευση των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των Οικολόγων, στη συγκάλυψη των εγκληματικών ευθυνών των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, αποτυπώθηκε στο ψήφισμα που εκδόθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στις 14 Οκτώβρη για την καταδίκη της εισβολής των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία.

Από το ψήφισμα απουσιάζει κάθε αναφορά στις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων (της σημερινής αλλά και προηγούμενων) που συμμετέχουν στη γενικότερη αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής, έχοντας μετατρέψει τη χώρα μας σε προπύργιο του ΝΑΤΟ και «γεωπολιτικό μεντεσέ» των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταδίκασαν την εισβολή και εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας. Ταυτόχρονα ανέδειξαν την υποκρισία των εκπροσώπων των παρατάξεων των προαναφερόμενων κομμάτων και κατέθεσαν στα πρακτικά της συνεδρίασης, το ακόλουθο ψήφισμα:

«Καταδικάζουμε αποφασιστικά τη νέα, τρίτη κατά σειρά, στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση δείχνει τις αχόρταγες επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης που επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο συριακό έδαφος, για να διαμορφώσει προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί “διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας” αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το Διεθνές Δίκαιο μεταφράζεται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις ΝΑΤΟικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αποκαλύπτει πόσο έωλοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και το δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Διεκδικούμε να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας»!