Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πετά έξω από την τηλεκπαίδευση χιλιάδες παιδιά

Εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έστειλε το υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 7 Απρίλη με την οποία ζητά να δηλωθούν από τις διευθύνσεις των σχολείων ποιοι καθηγητές και μαθητές έχουν ανάγκη από φορητούς υπολογιστές ή τάμπλετ, ώστε να ακολουθήσουν τα προγράμματα τηλεκπαίδευσης.

Έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας από το κλείσιμο των σχολείων για να γίνει κάτι τέτοιο, έπρεπε πολλοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Γονιών να διαμαρτυρηθούν αμέτρητες φορές και να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο για να το αποφασίσει το υπουργείο, όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό.

Στην εγκύκλιο μπαίνει προθεσμία για τη συλλογή των στοιχείων η Πέμπτη 9 Απρίλη έως τις 12 το μεσημέρι. Και μάλιστα γράφει πως: «Η τήρηση της ανωτέρω προθεσμίας είναι επιτακτική, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Σημειώνεται ότι η μη υποβολή των αναγκών εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας συνεπάγεται τη μη συμμετοχή σας στην πράξη».

Το θέμα όμως είναι ότι οι διευθυντές των σχολείων που έλαβαν την εγκύκλιο ή χτες ή σήμερα το πρωί, για να προλάβουν τις προθεσμίες του υπουργείου, ζητούν να κάνει δήλωση κάποιος γονιός ή εκπαιδευτικός μέχρι σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι ή το απόγευμα! Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλοί γονείς δεν πρόκειται καν να μάθουν τι πρέπει να κάνουν. Σε κάποιο σχολείο μάλιστα, που δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν ακόμα όλοι οι γονείς, η προθεσμία που έβαλε ο διευθυντής έχει εκπνεύσει!

Στην πραγματικότητα, αυτές οι προθεσμίες θα αφήσουν εκτός ένα μεγάλο μέρος μαθητών, ίσως και εκπαιδευτικών, από την όλη διαδικασία… Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Πρέπει άμεσα όλα τα παιδιά των σχολείων να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

(Πηγή: 902.gr)

Atexnos Logo ^^

Αυτή η διαδικασία είναι περιττή. Θα έπρεπε ευθύς εξαρχής η κυβέρνηση να φροντίσει να στείλει στις σχολικές μονάδες λαπ τοπ και τάμπλετ σε αριθμό όσοι οι καθηγητές και οι μαθητές.

Επίσης, σύμφωνα με την αρχική εξαγγελία, λαπ τοπ και τάμπλετ θα πρέπει μετά να επιστραφούν!!! Και αυτό τη στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά με το τσουβάλι στο κεφάλαιο και ψίχουλα σε εργαζομενους και ελευθερους επαγγελματίες. Ψίχουλα είναι και όσα χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  Και όμως θα βάλει μετά καθηγητές και δασκάλους να ζητήσουν από τα παιδιά να επιστρέψουν τα τάμπλετ. Η ικανοποίηση αυτού του τύπου αναγκών είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας. Τα έχει πληρωμένα ο λαός (εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ συμβάλλουν στον κρατικό προϋπολογισμό κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.