Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ: στη μάχη ενάντια στον «ρεαλισμό» του εργατοπατερισμού

Το συνταξιουχικό κίνημα έχει δώσει -ειδικά το τελευταίο διάστημα, δυναμικούς μαζικούς αγώνες, πολλές φορές «βάζοντας γυαλιά» -σ’ ότι αφορά συμμετοχή και μαχητικότητα σε πολλούς κλάδους εργαζόμενων.

✔️  Και το κυριότερο: σε μεγάλο βαθμό ενωτικά και σε ταξική κατεύθυνση, μέσα από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και τη Συντονιστική τους Επιτροπή Αγώνα.

✔️  Αυτό δε σημαίνει πως δεν αντιπαρατίθενται οι γνωστές σε όλους μας δύο αντιδιαμετρικές πολιτικές-συνδικαλιστικές θέσεις και πρακτικές. 

  • Η πρώτη του είμαστε «ρεαλιστές», δηλαδή αποδεχόμαστε πως δεν υπάρχουν χρήματα για τους συνταξιούχους, την διαχρονική κλοπή των αποθεματικών των ταμείων, … «υπολογίζουμε» τη δυσμενή σημερινή αναλογία συνταξιούχων-εργαζομένων, που δήθεν «τρέφουν  τους συνταξιούχους», με άλλα λόγια την ανεργία, τα τρίωρα και τετράωρα που σημαίνουν δουλειά οχταώρου και μισθούς φιλοδωρήματα, τη μαύρη απασχόληση, τους εξευτελιστικούς μισθούς, αλλά και να κρύβουμε ότι οι νεώτεροι θα έχουν σύνταξη κάπου 50% μικρότερη, να καταφεύγουμε στη δικαιοσύνη, επιδιώκοντας, αποπροσανατολισμένοι, την προσωπική λύση παίζοντας στο γήπεδο του αντίπαλου με δικαστικές αγωγές, πλουτίζοντας τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία…
  • Η άλλη η δική μας –η σημερινή ταξική πραγματικότητα, ότι δηλ. οι συντάξεις που παίρναμε ήταν δικαίωμά μας γιατί τις είχαμε διπλοπληρώσει, ότι πρέπει διαρκώς να αυξάνονται αφού δίνει αυτή τη δυνατότητα η αλματώδης ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, ότι για την Υγεία, απαιτείται όχι συμβιβασμός με την κατάντια, αλλά πάλη για αναβαθμισμένη επιστημονικά, πλήρως στελεχωμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους, με ευθύνη του κράτους με επιτακτικά αναγκαία τη συνεχή έντονη  και μαζική αντίσταση,  για να αποτρέπουμε και εμποδίζουμε τις στοχεύσεις των σφαγέων μας, για την ανατροπή τόσο της αντιασφαλιστικής και αντιλαϊκής λαίλαπας όσο και του σάπιου κοινωνικού συστήματος που τη γεννά. Καλεί για τη  συνειδητοποίηση της ανάγκης αυτής της ανατροπής, από τις μεγάλες  μάζες  των αδικημένων.
ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ ΕΚΛΟΓΕΣ 2020 Κώστας Τζατζάνης

Κώστας Τζατζάνης στέλεχος του ΠΑΜΕ και της “Πανεπιστημονικής” πρόεδρος ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Σε αυτό το κλίμα -με τις ταξικές δυνάμεις στο τιμόνι, οι συνταξιούχοι μηχανικοί, πήραν μαζικά μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ομότιμων Μελών του ΤΕΕ (ΠΕΤΟΜ – ΤΕΕ).
Πέρσι τέτοιον καιρό το ψηφοδέλτιο της “Πανεπιστημονικής” όχι απλά ήταν πρώτο, αλλά πέτυχε για πρώτη φορά αυτοδυναμία έναντι των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οργανώνοντας την αντεπίθεση μαζί με το ταξικό συνταξιουχικό και εργατικό κίνημα.
Φέτος, για 6 ψήφους (158 εμείς, 164 οι “όλοι μαζί μπορούμε” ετερόκλητοι αντίπαλοι που χρησιμοποίησαν τους μηχανισμούς της Ν. Δημοκρατίας και των εργολάβων), δεν καταφέραμε το “αδύνατο”, αλλά όπως πάντα «στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο» και εκεί θα είμαστε παρόντες, μαχητικάταξικά.

🔻🔻

ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ ΕΚΛΟΓΕΣ 2020

Το «Ατέχνως», στην προσπάθεια να έχουν οι αναγνώστες του μια -κατά το δυνατόν πλήρη εικόνα, παραθέτει στη συνέχεια τα παρακάτω ντοκουμέντα, που έγιναν δεκτά με συντριπτική πλειοψηφία ~75% του σώματος (111Υ▪️29Κ▪️9Λ, ο διοικητικός απολογισμός και το σχέδιο απόφασης – 109Υ▪️28Κ▪️7Λ, ο οικονομικός απολογισμός)

Atexnos Logo ^^

  1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019 & ΠΡ0ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2020 του ΔΣ της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ
  2. Πανεπιστημονική Συνταξιούχων – Σχέδιο Απόφασης Τακτικής ΓΣ ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ 5-2-2020
  3. Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
  4. Διακήρυξη Πανεπιστημονικής ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ