Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πιέστηκαν, ζορίστηκαν από τους συνταξιουχούς και αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω στη μείωση των συντάξεων

Μάχη επιβίωσης δίνουν καθημερινά οι συνταξιούχοι μιας και οι αντιλαϊκές πολιτικές του έχουν ρημάξει τη ζωή. Γι’ αυτό και σχεδόν μια φορά τη βδομάδα ήταν στρους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια.

Υπό την πίεση και για λόγους εντυπώσεων και τακτικής κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση έκαναν πίσω και ανέστειλαν την περικοπή των συντάξεων για το 2019. Όμως αυτό δεν είναι οαρά μόνι μια στιγμιαία ανάσα, αφού οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και η εφαρμογή την επόμενη χρονιά εξαρτάται από την υλοποίηση των αντιλαϊκών στόχων.

Τη μη μείωση των συντάξεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ΑΛέξης Τσίπρας στην τελετή παράδοσσης παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Φεύγεις σε μια ημέρα χαράς για την εξωτερική μας πολιτική», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Νίκο Κοτζιά, «μια ημέρα χαράς», όπως είπε, «διότι όχι μόνο ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας ιστορικής συμφωνίας με τους γείτονες μας (σ.σ.της πΓΔΜ) που ανοίγει μια προοπτική ευημερίας και ειρήνευσης στην περιοχή μας αλλά και γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περικοπές στις συντάξεις, μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας, πράγμα το οποίο ανοίγει τον δρόμο για πιο αισιόδοξες μέρες για τον ελληνικό λαό».