Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης στη Βέροια

Κατάμεστος ήταν ο χώρος του Foyer της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης- που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» και του site alli-apopsi.gr το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Π. Τσαπαρόπουλος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ι. Σοφρόνωφ (ΛΑΣ) και Σ. Αποστολόπουλος (Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία), υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αντιπροσωπεία της ΟΓΕ (με επικεφαλής της πρόεδρο Κ. Χατζηθεοδωρίδου) κ.α

veroia6

Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό, έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γ. Μελιόπουλος.

Ξεκινώντας την εκδήλωση ο εκδότης της εφημερίδας Αλέκος Χατζηκώστας τόνισε.: «Για πρώτη φορά στην περιοχή μας γίνεται παρόμοια εκδήλωση. Μία καλή ευκαιρία να συζητήσουμε για την μοναδική αυτή πορεία ενός ανυπότακτου λαού. Να ενημερωθούμε για την πραγματικότητα και τις εξελίξεις εκεί, μακριά από τους παραμορφωτικούς φακούς των κυρίαρχων ΜΜΕ.. Είναι μία εκδήλωση αφιερωμένη σε όσους και όσες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει! Σε όσους και όσες ενδιαφέρονται πραγματικά για τις εξελίξεις στο “Νησί της Επανάστασης” 60 χρόνια μετά. Σε όσους και όσες έχουν του ΤΣΕ και τον ΦΙΝΤΕΛ όχι στα μπλουζάκια τους αλλά στην καρδιά και στο μυαλό τους…».

Veria Cuba 1

veroia4veroia3 1

Ακολούθησε βίντεο (επιμέλεια Δημήτρη Ταχματζίδη) με αφορμή την επίσκεψη της πρέσβειρας της Κούβας στην Ημαθία.

Στη συνέχεια μίλησε (διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του) ο Νίκος Μόττας Γ.Γ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετά από πολύωρο διάλογο.

60 χρόνια Κουβανική Επανάσταση: Την ιστορία τη γράφουν με τους αγώνες τους οι λαοί – Ομιλία Ν. Μόττα στη Βέροια