Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους ιμπεριαλιστές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της Βενεζουέλας

Την πλήρη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με την στάση των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ στο θέμα της Βενεζουέλας αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος.

Παρά τις υποκριτικές δηλώσεις περί δήθεν στήριξης και… αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ στην νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ο κ.Κατρούγκαλος παραδέχθηκε σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ότι η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά στηρίζει – και συνδιαμορφώνει – την επεμβατική πολιτική της ΕΕ υπέρ του ακροδεξιού πραξικοπηματία Χ. Γκουαϊδο. 

«Η αλήθεια είναι ότι όχι απλώς δεν αποκλίνει η θέση μας από τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά συνδιαμορφώσαμε τις θέσεις αυτές, ακριβώς γιατί θέλουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι παγκόσμιος παίκτης, αυτόνομος, με τη δική της παρουσία βασισμένη στις δικές της αξίες, της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου» υπογράμμισε ο Γ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σέβεται και υποστηρίζει «τις αρμοδιότητες και της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας και του προέδρου της στην άσκηση των συνταγματικών τους αρμοδιοτήτων προς την κατεύθυνση διεξαγωγής εκλογών». 

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να μην έχει αναγνωρίσει επίσημα τον πραξικοπηματία- μαριονέτα των ΗΠΑ- Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, εν τούτοις από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών γίνεται σαφές ότι κινείται στη γραμμή της ΕΕ, αναπαράγοντας μάλιστα τα προκλητικά επιχειρήματα Ουάσινγκτον και Βρυξελλών περί «δημοκρατίας» και «διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών».

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, δεκατέσσερα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως οι  Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Δανία, Ολλανδία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Πορτογαλία, Αυστρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Σουηδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο- αναγνώρισαν τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.