Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πληρωμένη απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα στον ανιστόρητο(;) Κυρανάκη

Η βου­λευ­τής Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ, Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, στην ομι­λία της στη Βου­λή επί των προ­γραμ­μα­τι­κών δηλώ­σε­ων της κυβέρ­νη­σης είπε ότι «πήρε τη σκυ­τά­λη το αυθε­ντι­κό κόμ­μα του κεφα­λαί­ου, το αυθε­ντι­κό κόμ­μα της αστι­κής τάξης, το αυθε­ντι­κό κόμ­μα του αντικομμουνισμού».

Ανέ­φε­ρε ότι ένα από τα νεώ­τε­ρα στε­λέ­χη της ΝΔ και στο Κοι­νο­βού­λιο, ο κ. Κυρα­νά­κης, «σε κάποια εκπο­μπή είπε ότι δεν μπο­ρού­με να ξεχά­σου­με πως το ΚΚΕ σκό­τω­νε Έλλη­νες κατά τη διάρ­κεια της Κατο­χής ΄41-΄’44». Και πρό­σθε­σε: «Μάλ­λον ο κ. Κυρα­νά­κης μπέρ­δε­ψε, το ΕΑΜ, το ΚΚΕ, τον ΕΛΑΣ με τον Τσα­ούς-Αντών, με τους κου­κου­λο­φό­ρους που υπο­δει­κνυαν ποιοί κομ­μου­νι­στές, ποιοί αντι­φα­σί­στες πρέ­πει να σκο­τω­θούν, μπέρ­δε­ψε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ με τη δρά­ση του ΕΔΕΣ και του Ζέρ­βα», τόνισε.

Είπε ότι η ΝΔ «πήρε τη σκυ­τά­λη από το στρω­μέ­νο κόκ­κι­νο χαλί που της άφη­σε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα βάρ­βα­ρα αντι­λαϊ­κά μέτρα που πρό­σθε­σε αυτός όταν πήρε τη σκυ­τά­λη απο τις προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις», ανέ­φε­ρε και υπο­γράμ­μι­σε ότι «είναι ένα πολύ δύσβα­το χαλί που δεν πρέ­πει να βαδί­σει αδια­μαρ­τύ­ρη­τα ο λαός».

Σημεί­ω­σε ακό­μη ότι η ΝΔ πάει στον «εδραιω­μέ­νο δρό­μο όλων των προ­γραμ­μά­των που ψηφί­στη­καν την τελευ­ταία δεκα­ε­τία, προ­πο­μπός των οποί­ων υπήρ­χε πριν την κρί­ση, και σε αυτό τον δρό­μο θα στρώ­σει τις ακό­μα πιο άγριες συν­θή­κες για το λαό της λεγό­με­νης ανά­καμ­ψης της καπι­τα­λι­στι­κής κερδοφορίας».

Ενέ­τα­ξε τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμ­μα­τα, πέραν του αυθε­ντι­κού της αστι­κής τάξης, στις δυνά­μεις που δίνουν τη δυνα­τό­τη­τα στο σύστη­μα «να κλεί­νει τις πλη­γές του», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ανέ­λα­βε τη διέ­ξο­δο για το σύστη­μα όταν έχα­σε η ΝΔ και κατα­πο­ντί­στη­κε το ΠΑΣΟΚ.

Απα­ντώ­ντας στις κατη­γο­ρί­ες του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΚΚΕ ότι «φοβά­ται να βάλει τα χέρια του στη φωτιά», είπε «όποιος λέει ότι το ΚΚΕ δεν βάζει τα χέρια του στη φωτιά, απο­δει­κνύ­ει περί­τρα­να ότι δεν έχει ιδέα τι σημαί­νει οργά­νω­ση της ταξι­κής πάλης σε οποιο­εσ­δή­πο­τε συνθήκες».

Η Α. Παπα­ρή­γα ανα­φέρ­θη­κε στην επι­σή­μαν­ση του ΚΚΕ για «πορεία συντη­ρη­τι­κο­ποί­η­σης στην Ελλά­δα» κυρί­ως διό­τι ο λαός ανε­ξαρ­τή­τως των κινή­τρων της ψήφου του «νομι­μο­ποί­η­σε με την ψήφο του αντι­κει­με­νι­κά ‑ένα μέρος του λαού δεν το πιστεύ­ει αυτό- και τα δεκά­χρο­να μέτρα και αυτά που πρό­κει­ται να έλθουν. Βγαί­νει η ΝΔ και λέει έχω αυτο­δυ­να­μία, βγαί­νει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει δεν έχα­σα και πάρα πολλά».

«Δεν απο­δι­δου­με κατη­γο­ρία, αλλά οι ψηφο­φό­ροι αυτών των κομ­μά­των, χωρις καμία “δήλω­ση μετα­νοί­ας” βέβαια, έχουν κάθε δικαί­ω­μα να απο­νο­μι­μο­ποι­ή­σουν τα προ­γράμ­μα­τα και τις πολι­τι­κές των κομ­μά­των που ψήφι­σαν», πρόσθεσε.

Ανέ­φε­ρε ότι στην σύγ­χρο­νη ελλη­νι­κή ιστο­ρία συντε­λέ­στη­κε αλλοί­ω­ση της όποιας ριζο­σπα­στι­κο­ποί­η­σης ενός σημα­ντι­κού μέρους του λαού και την οποία «δεν μπο­ρού­σε να κάνει η ΝΔ με τον ‘νόμο και την τάξη’, σε δύο φάσεις με πρώ­τη το 1981 την επο­χή ανό­δου του ΠΑΣΟΚ και με δεύ­τε­ρη εκεί­νη του ΣΥΡΙΖΑ που έδω­σε απο­φα­σι­στι­κό χτύ­πη­μα στον όποιο ριζο­σπα­στι­σμό υπήρ­χε μέσα στο λαό, στον οποίο (ριζο­σπα­στι­σμό) είχε συμ­βά­λει και αυτός με τα μεγά­λα συν­θή­μα­τα και τα go back, αντί go away κ. Μέρ­κελ και το κατά­φε­ρε με την ιδε­ο­λο­γία και την πρα­κτι­κή του “εφι­κτού”, και με το ότι δεν υπάρ­χει εναλ­λα­κτι­κή για το λαό, αλλά δια­φο­ρε­τι­κά μείγ­μα­τα δια­χεί­ρι­σης της φτώ­χειας και του πλούτου».

Η Α. Παπα­ρή­γα είπε ότι οι αντι­φά­σεις που ανα­δει­κνύ­ει από τα σπλά­χνα του το ίδιο το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα θα γίνουν αντι­κεί­με­νο δια­πά­λης για τα μείγ­μα­τα δια­χεί­ρι­σης, με ένα πρώ­το ζήτη­μα εκεί­νο της Τουρ­κί­ας που είναι στρα­τη­γι­κός εταί­ρος της Ελλά­δας και ταυ­τό­χρο­να αμφι­σβη­τεί σύνορα.

Ως δεύ­τε­ρο ζήτη­μα ανέ­φε­ρε την τέταρ­τη βιο­μη­χα­νι­κή επα­νά­στα­ση που οδη­γεί στην «παγκό­σμια υπο­χρη­σι­μο­ποί­η­ση της ανθρώ­πι­νης δύναμης».

Υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι το ΚΚΕ δεν είναι ενα­ντί­ον της τεχνο­λο­γί­ας, αλλά ενα­ντί­ον του ιδιο­κτή­τη της τεχνο­λο­γί­ας, επι­σή­μα­νε ότι «επει­δή καμία κυβέρ­νη­ση δεν μπο­ρεί να δια­χει­ρι­στεί το πρό­βλη­μα της ανερ­γί­ας του 50%-60%, η ζού­γκλα των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων και η ακό­μα πιο φθη­νή εργα­τι­κή δύνα­μη όχι μόνο ως αμοι­βή αλλά ως σύγ­χρο­νες ανά­γκες θα είναι προ­βλή­μα­τα που θα οξυνθούν».

«Πέρα από την υπο­χρε­ώ­σή μας να ακού­γο­νται στη Βου­λή η φωνή και τα προ­βλή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων θα συνε­χί­σου­με στον κύριο και βασι­κό δρό­μο: το δρό­μο της συμ­βο­λής μας στην ανά­πτυ­ξη και όξυν­ση της ταξι­κής πάλης», κατέ­λη­ξε στην ομι­λία της η Α. Παπαρήγα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο