Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πλυντήριο

Πρόσκληση στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να επισκεφτούν το υπουργείο, προκειμένου να ενημερωθούν «από τους αρμόδιους επιτελείς για όλα τα τεθέντα ζητήματα», απευθύνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, απαντώντας σε Ερώτηση της ναζιστικής οργάνωσης σχετικά με τα κοινά προγράμματα εξοπλισμών Ελλάδας – Κύπρου.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» καταλόγιζε μειωμένα αντανακλαστικά απέναντι στη Χρυσή Αυγή και πολιτικές σκοπιμότητες στα κόμματα εκείνα που είτε δεν καταδίκασαν την πρόσφατη επίθεση των χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι, είτε το έκαναν καθυστερημένα.

Είναι προφανές, όμως, ότι τα ίδια ισχύουν και για την κυβέρνηση, μιας και το περιστατικό με τον υπουργό Αμυνας δεν είναι το πρώτο. Θυμίζουμε ότι η κυβερνητική κουστωδία δεν είχε κανένα πρόβλημα να σουλατσάρει με τους χρυσαυγίτες βουλευτές στην επίσκεψη που οργάνωσε πριν από μερικούς μήνες σε ακριτικά νησιά, ενώ ταυτόχρονα η ναζιστική οργάνωση έχει πιάσει στασίδι στις εκδηλώσεις που συνοδεύουν τις μεγάλες κυρίως στρατιωτικές ασκήσεις στη χώρα μας.

Και το πιο επικίνδυνο απ’ όλα είναι ότι κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται τον «θεσμικό ρόλο» της Χρυσής Αυγής για να χαριεντίζονται μαζί της, ξεπλένοντας κυριολεκτικά τα χαρακτηριστικά της ως εγκληματικής οργάνωσης, επειδή ακριβώς η ιδεολογία της είναι εγκληματική.

Πηγή: Ριζοσπάστης