Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ποια ελληνική ομάδα έχει τους περισσότερους φιλάθλους; — Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για τον «οπαδικό χάρτη» της Ελλάδας παρουσιάστηκε χθες στην εκπομπή «Total Football» του OPEN.

Σε πανελλήνιο δείγμα 2.000 ατόμων αναζητήθηκε ποια ομάδα υποστηρίζουν οι φίλαθλοι, αν επηρεάστηκε το ενδιαφέρον τους για το ποδόσφαιρο την εποχή της πανδημίας, τι γνώμη έχουν για την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και το ρόλο του Υφυπουργού Αθλητισμού, μαζί με άλλα  ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Ολυμπιακός παραμένει η δημοφιλέστερη ομάδα στη χώρα με ποσοστό 28%, ενώ δεύτερος σε κοντινή απόσταση είναι ο Παναθηναϊκός με 26%. Άνοδο παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ που έρχεται τρίτος με 18%, περνώντας την ΑΕΚ που βρίσκεται στο 13%. Στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων βρίσκεται ο Άρης με 3% και ακολουθούν με 1,5% οι ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννενα, Λάρισα, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης.

ALCO1

Αρνητική δείχνει να είναι η άποψη της πλειοψηφίας για το πρωτάθλημα της Super League καθώς ένα ποσοστό της τάξης του 58% δήλωσε πως έχει «πολύ αρνητική» και «αρνητική» άποψη.

ALCO 2

«Η πρώτη μεγάλη έρευνα για το ποδόσφαιρο μετά από πολλά χρόνια, αναδεικνύει το πολύ  μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα, που αποτελεί ισχυρή συνήθεια ζωής και ταυτοχρόνως υψηλής εμπορικής αξίας «προϊόν», σημείωσε κατά την παρουσίαση της δημοσκόπησης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ALCO, Κώστας Παναγόπουλος.

Η έρευνα προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις και σχολιάστηκε εκτενώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.