Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ  ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΥΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ

“ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ” 2018

Με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, κοινωνικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής ζωής αλλά και πολλών φιλότεχνων, ίσως περισσότερων από κάθε χρονιά, που έσπευσαν πανταχόθεν, έγινε με μεγάλη επιτυχία στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa “Ροδόπη” στο Αργοστόλι, η καθιερωμένη, πολυδιάστατη εκδήλωση “Πανσέληνος στον Κήπο”.

Δέσποινα Γαβριηλίδου-Μελέτη, Κώστας Ευαγγελάτος, Ελένη Μελέτη

Δέσποινα Γαβριηλίδου-Μελέτη, Κώστας Ευαγγελάτος, Ελένη Μελέτη

Ο  Κώστας Ευαγγελάτος παρουσίασε στον εκθεσιακό χώρο της Σύγχρονης Πινακοθήκης μια νέα ζωγραφική σειρά έργων του με θεματικό μοτίβο τριαντάφυλλα και στη συνέχεια ακολούθησαν στον κατάφυτο και διακοσμημένο με γλυπτά και εικαστικές κατασκευές κήπο τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Μυσταγωγικό, τελετουργικό και λιτό το ηχοποιητικό αφιέρωμα-ντοκουμέντο από τον Κώστα Ευαγγελάτο στη μνήμη της “αιθέριας πρωταγωνίστριας του Θεάτρου”, Ηθοποιού Βέρας Ζαβιτσιάνου, με καταγωγή από την Ιθάκη.

Κώστας Ευαγγελάτος, Φένια Αποστόλου, Ευαγγελία Σαμόλη, Κωστής Τσιαμάγκας στο φινάλε της performance

Κώστας Ευαγγελάτος, Φένια Αποστόλου, Ευαγγελία Σαμόλη, Κωστής Τσιαμάγκας στο φινάλε της performance

Η ακρόαση των ποιημάτων του από τη συλλογή “Κοσμικές Σπονδές” τα οποία είχε ερμηνεύσει υπέροχα η Ζαβιτσιάνου σε cd, επενδύθηκε αισθητικά με το συμβολικό δρώμενο του χορευτή Κωστή Τσιαμάγκα “Σπονδή”. Στο δρώμενο συμμετείχε με επιτυχία η μικρή Χαρούλα, κόρη της παρουσιάστριας του προγράμματος Ευαγγελίας Σαμόλη. Η ποιητική performance συνδυάστηκε με το ευρηματικό χορευτικό σόλο “Πρόσγειος πτήση”, σε μουσική Κλώντ Ντεμπισί.

Ο χορευτής Κωστής Τσιαμάγκας. Πρόσγειος πτήση

Ο χορευτής Κωστής Τσιαμάγκας. Πρόσγειος πτήση

Η διεθνούς επιπέδου χορογραφία – σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου και ο Κωστής Τσιαμάγκας που την ενσάρκωσε με την τεχνική και το ταλέντο του εντυπωσίασαν το κοινό. Όλοι οι παρόντες χειροκρότησαν θερμά και η αισθητική συγκίνηση ήταν έκδηλη!

Ακολούθησε η ετήσια δεξίωση υπό το σεληνόφως με σπιτικά εδέσματα, κεφαλονίτικα κρασιά και τα εκλεκτά παραδοσιακά γλυκίσματα της “Βοσκοπούλας”.