Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ποιοι ενοχλούνται από το αίτημα για το βραβείο νόμπελ τους γιατρούς της Κούβας;

Της Ασημίνας Ζανιά* //

Όλο και μεγαλύτερη στήριξη βρίσκει η πρόταση, ώστε οι γιατροί της Κούβας να είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης.

Ασημίνα ΖανιάΧθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρών πέρασε κατά πλειοψηφία ψήφισμα που στηρίζει την όλη πρωτοβουλία.

Έλα όμως που αυτή η ιδέα δεν καλάρεσε, εδώ και καιρό, στο γνωστό σύστημα. Το χειρότερο είναι ότι βρήκε να έχει πολέμιους ακόμη και γιατρούς!!!

Έτσι έβαλαν μπρος την παραπληροφόρηση, με βαρύγδουπα δημοσιεύματα από τον προηγούμενο Απρίλιο. Δημοσιεύματα που παρουσιάστηκαν από διάφορα συντηρητικά σάιτ και εφημερίδες.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περιβόητο άρθρο για τους γιατρούς της Κούβας με τίτλο: «Ήρωες ή μισθοφόροι;» Εκείνο το άρθρο μιλούσε για πληρωμή των Κουβανών γιατρών, χωρίς όμως να λέει τα πραγματικά γεγονότα.

Ακολούθησαν και αρκετά άλλα άρθρα του ιδίου κλίματος

Τι και αν απάντησε η πρεσβεία της Κούβας επισήμως τονίζοντας τις πάμπολλες ανακρίβειες (σκόπιμες;; ρωτάω εγώ) των άρθρων αυτών! Τι και αν απάντησαν κορυφαίες προσωπικότητες με επιχειρήματα για το ιατρικό σύστημα της Κούβας και τα τρομερά του επιτεύγματα παρά το μακροχρόνιο εμπάργκο! Τίποτα!

Κάποιοι ακούν Νόμπελ Ειρήνης για τους γιατρούς της Κούβας και βγάζουν σπυριά. Δεν είδα όμως να βγάζουν κανένα σπυρί για ενδεχόμενη υποψηφιότητα για Νόμπελ του Τραμπ!

Αλήθεια τι τους ενοχλεί αν πάρουν το Νόμπελ οι γιατροί της Κούβας; Γιατί τέτοια αντίδραση και ειδικά από Έλληνες συναδέλφους τους;

Ερωτήματα για τα οποία ξέρουμε την απάντηση, εδώ και χρόνια αλλά τους αφήνουμε και πάλι το περιθώριο μπας και αποκτήσουν ποτέ το σθένος και πουν: Γιατί εκεί είναι κομμουνιστές!!! Γι΄ αυτό μας ενοχλεί.

Αυτή είναι η απάντηση και η ωμή αλήθεια.

Τελειώνοντας, ως γιατρός στηρίζω με όλη μου την καρδιά και την ψυχή την υποψηφιότητα των Κουβανών Συναδέλφων για το Νόμπελ Ειρήνης.
Άξιοι!!!

* Η Ασημίνα Ζανιά είναι πνευμονολόγος.

Πηγή: Ρεπόρτερ