Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ποιος θα μας φυλάξει από αστυνομικούς και δικαστές;

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Η δίκη για τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του, συνεχίζεται. Αίθουσα δεν βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια κι έτσι η δίκη… πραγματοποιείται… πότε-πότε. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος και χρυσαυγίτης κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η δίκη των Κορκονέα (δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο) και Σαραλιώτη σε δεύτερο βαθμό, συνεχίζεται – δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Γρηγορόπουλου στη… Λαμία. Το δικαστήριο συνεδριάζει… πότε-πότε.

Μπάτσοι λιντσάρουν τον Ζακ και πεθαμένο πια τον δένουν πισθάγκωνα στο φορείο. Στην απολογία τους συνοδεύονται, σε ένδειξη αλληλεγγύης, από τους περήφανους συνδικαλιστές τους.
Μια καθαρίστρια «τρώει» δέκα χρόνια για την πλαστογραφία του απολυτήριου δημοτικού. Η δικαστική υπάλληλος στην Κρήτη με την πλαστογραφία πτυχίου του πανεπιστήμιου, αθωώνεται.

Δεκάδες μεγαλοσχήμονες απατεώνες σώζονται μέσω της βιομηχανίας ποινών με αναστολή. Ή βγαίνουν με ανήκεστο… βλάβη.

Χρυσαυγίτης δολοφονεί στην Κέρκυρα εργάτης,  απουσιάζει κάθε επίσημη πληροφόρηση και η παραπληροφόρηση το αποδίδει στο… πιοτό.

«Σ’ όποιον αρέσουμε», κρώζει ο πρόεδρος των μπάτσων.

Η σκοτεινιά μπαίνει από παντού στο… σπίτι.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ