Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ποιος Κορωνοϊός, ποιά πανδημία; Ο Χαρδαλιάς παραδίδει μαθήματα… «ατομικής ευθύνης» (VIDEO)

Δεν πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα αφότου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εγκάλεσε δημόσια (και ορθώς) τον ανεκδιήγητο αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γ. Κουμουτσάκο για τη θεία κοινωνία και υπέπεσε ο ίδιος σε παρόμοιο ολίσθημα.

Σήμερα, μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού από το χωριό Οξυά της Καρδίτσας, ο κ. Χαρδαλιάς φαίνεται σε βίντεο να σκύβει για να φιλήσει το χέρι ιερέα! Για την ακρίβεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας φαίνεται να φιλάει το ράσο, λίγο πάνω απ’ τον καρπό του χεριού. Πρόκειται για λεπτομέρεια που δεν έχει σημασία.

Αυτό που μετράει είναι η ασυνέπεια και το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο. Ο ίδιος που κάθε μέρα βγαίνει και επαναλαμβάνει τα περί «ατομικής ευθύνης», προβαίνει σε πράξεις ανευθυνότητας παρόμοιες με του συναδέλφου του, κ. Κουμουτσάκου.

Η επίκληση στο «θρησκευτικό συναίσθημα» δεν μπορεί και δεν πρέπει, με κανέναν τρόπο, να κρύψει ανεύθυνες πράξεις όπως αυτές των υπουργών της κυβέρνησης. Από τη μια κουνάνε το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία και από την άλλη παραβιάζουν οι ίδιοι τα περί της… «ατομικής ευθύνης».

Η υποκρισία τους πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο και εκτείθενται. Τόσο αυτοί, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που τους ανέχεται.

Κυβερνητική υποκρισία: Από τη μια νέα μέτρα και «ατομική ευθύνη» και απ’ την άλλη… ο Κουμουτσάκος