Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;»

Επιμέλεια Ηρακλής Κακαβάνης //
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ όπως τον αποκάλεσαν. Δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου. Ο ίδιος σ’ αυτές τις δύο διαφορετικές του ρίζες έβλεπε την αιτία της συνύπαρξης του ρόκερ και του σκεπτικιστή. Πέθανε σε ηλικία μόλις 42 χρόνων, στις 6 Δεκέμβρη 1990 από υπερβολική χρήση ηρωίνης.
Ο τελευταίος των Ζορμπάδων, ήταν ο Zorba “The Freak”. Και πριν από μισή δεκαετία, ανέβηκε στο αλογάκι του, φόρεσε το καπελάκι του, είπε στην κοινωνία: “Καμπόυ, ξεκαμπόυ και σου γαμώ το σόι”, και μετά γύρισε προς τα μας και είπε: “See you later alligators!!!, άντε και καλή τύχη μάγκες… εγώ πάω να βρω τη μανούλα μου”. Γι’ αυτόν ήμουν ο θείος. Ετσι όπως διάλεξε τους φίλους του, διάλεξε και τους “συγγενείς” του, διάλεξε την “οικογένειά ” του, τα κατάφερε. Και σίγουρα, ο ίδιος διάλεξε και το τελευταίο του ταξίδι. Ο ανιψιός, ήταν ένας ελεύθερος πρίγκιπας, ο τελευταίος και είμαι περήφανος γι’ αυτόν.
Παυλάκι μου, οι καιροί εξακολουθούν να είναι δύσκολοι για τους πρίγκιπες.
Σε φιλώ, ο θείος σου ο Μήτσος.
Και για την αντιγραφή
Δημήτρης Πουλικάκος
Ασυμβίβαστος με τον τρόπο του, σίγουρα μπροστά από την εποχή του, με το στίχο και τα τραγούδια που ερμήνευσε. Σε πολλά μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τις επιλογές του, όμως κάποια τραγούδια τα σφράγισε με τη φωνή του.
«Ο Παύλος ήταν ένας βιωματικός τύπος όπως πρέπει να είναι ο καλλιτέχνης μόνο που η χημεία που διάλεξε να παλέψει μαζί της, δεν σηκώνει αστεία και έτσι έφυγε νωρίς… αφήνοντας τα τραγούδια του πίσω για παρηγοριά» (Βαγγέλης Γερμανός).
Ο Ηλεκτρικός Θησέας γράφτηκε το 1988, μα σαν να μη πέρασε μια μέρα από τότε
«Ψηφοθηρία, λόγοι κι εμβατήρια ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή
για αυτό και χάθηκες στα σφαιριστήρια και μες στα γήπεδα την Κυριακή.
Τώρα καθώς κοιτάς τα διυλιστήρια ρωτάς ποιοι σ’ έχουν βάλει στο κλουβί».