Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ποιούς και γιατί ενοχλεί το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Λέσβο;

Λίγες μόλις μέρες απέμειναν πριν το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που θα γίνει στο νησί της Λέσβου και ξεκίνησαν οι συκοφαντίες και η λάσπη απ’ όσους ενοχλούνται απ’ την μεγάλη γιορτή της νεολαίας.

Απάντηση σε αυτούς που ενοχλούνται από το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και τις πολιτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νεολαίας που διοργανώνονται στο νησί, έδωσαν με ανακοίνωσή τους η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ:

«Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ που διοργανώνονται στο νησί της Μυτιλήνης φαίνεται ότι ενοχλούν…

  • Ενοχλεί το αντιΝΑΤΟικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων και η πολιτική δράση που αναπτύσσουν διαχρονικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας που γεννά κρίσεις, φτώχεια, προσφυγιά. Ενοχλεί η πάλη για καμία αλλαγή συνόρων, για καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ελλάδα, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Ενοχλεί η πάλη ενάντια στα κέντρα – φυλακές της ΕΕ, με ακύρωση όλων των συμφωνιών που μετατρέπουν τα νησιά σε αποθήκες ψυχών, ώστε να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους.
  • Ενοχλεί η πάλη για να αναπτυχθεί η φιλία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, όπως αυτοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.
  • Ενοχλεί η συνδιοργάνωση του διημέρου με την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, τη νεολαία του μοναδικού κόμματος στην Τουρκία που αντιτάσσεται στο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο εκφράζει την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας και εργαλειοποιεί το προσφυγικό για να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος και με την επίθεση σε Ασφαλιστικό και Παιδεία να είναι σε εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του “βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση”, επιλέγει να στραφεί εναντίον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και εναντίον μιας κατάκτησης των πολιτικών οργανώσεων νεολαίας να τους παρέχεται διευκόλυνση σε υποδομές και χώρους για την πολιτική δραστηριότητά τους από τα Περιφερειακά Συμβούλια και τους τοπικούς δήμους.

Αξιοσημείωτο είναι πως, πλάι στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχασαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να επιτεθούν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γνωστοί ακροδεξιοί στο νησί, που χύνουν δηλητήριο σταθερά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε πείσμα τους, οι εκδηλώσεις και η συγκέντρωση, στην πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 10 Ιούλη, θα γίνουν και θα στεφθούν με επιτυχία! Οι νέοι και οι νέες, οι φίλοι και τα μέλη της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα, ο λαός και η νεολαία της Λέσβου, θα βροντοφωνάξουν: Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον”.

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Οποιαδήποτε πολιτική νεολαία (εκτός από τους φασίστες) μπορεί να διοργανώσει φεστιβάλ ή άλλου είδους εκδηλώσεις ζητώντας υποδομές για τη διεξαγωγή τους, όπως γίνεται χρόνια τώρα, αρκεί να υπάρχει…».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα