Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πολεμική ρητορική με ευθείες απειλές από τον Ερντογάν: Θα κάνει «οτιδήποτε» για να πάρει η Τουρκία «αυτό που δικαιούται»

Με μια άκρως προκλητική ομιλία στη φιέστα που διοργάνωσε η τουρκική κυβέρνηση για την επέτειο της νίκης στο Μαντζικέρτ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την τουρκική αστική τάξη, ότι θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντά της στην περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

«Η Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό».

Ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητά της. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. Αν υπάρχει κανείς που θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα, ας έρθει. Αν δεν υπάρχει, ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά», ενώ προχωρώντας παραπέρα, δήλωσε ότι «αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία, τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία να σφυρίζουν μέσα στο νεκροταφείο».

«Τους καλούμε να συμμαζευτούν, να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή», σημείωσε, αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση.