Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πολιτευτές της ΝΔ και Κασιδιάρης τίμησαν τους συνεργάτες των Ναζί στον Κούκο Πιερίας

Ήταν κυριολεκτικά τρείς… κι ο κούκος στην φασιστομάζωξη στο χωριό Κούκος της Πιερίας, όπου για άλλη μια χρονιά έλαβε χώρα εκδήλωση «τιμής» στους δοσίλογους γερμανοτσολιάδες των προδοτικών οργανώσεων ΕΕΣ («Εθνικός Ελληνικός Στρατός») και ΠΑΟ.

Φασιστοειδή της περιοχής, μέλη εθνικιστικών συμμοριών της Κατερίνης, πολιτευτές και ντόπια στελέχη της ΝΔ, μαζί με εκπρόσωπο του ναζιστικού κόμματος του Κασιδιάρη «γιόρτασαν» την επέτειο της μάχης της 18ης Οκτώβρη 1944 και τον συνεργάτη των Ναζί Κυριάκο Παπαδόπουλο, γνωστό ως «Κισά Μπατζάκ».

Στην αντικομμουνιστική εκδήλωση μίσους παρέστη και μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νικόλαος Βασιλειάδης.

Στεφάνι εκ μέρους του καταδικασμένου ναζιστή Κασιδιάρη κατέθεσε εκπρόσωπος του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα».

Ο προδοτικός ρόλος του φιλοναζιστικού ΕΕΣ

ees nazi kisa mpazak

Η ηγεσία του δοσιλογικού ΕΕΣ με Γερμανούς αξιωματούχους στη Βιέννη. Τέταρτος απο δεξιά ο Κισά Μπαζάκ.

Ο ΕΕΣ («Εθνικός Ελληνικός Στρατός») υπήρξε ένοπλη αντικομμουνιστικη και δοσιλογική οργάνωση που έδρασε στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία στα χρόνια της Κατοχής.

Οπλαρχηγοί της εν λόγω οργάνωσης υπήρξαν τρεις «Παπαδόπουλοι»: Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (Μιχάλαγας) στην Κοζάνη, ο Κώστας Παπαδόπουλος στο Κιλκίς και ο διαβόητος Κυριάκος Παπαδόπουλος (Κισά Μπατζάκ) που έδρασε στην Πιερία.

Ο Κισά Μπατζάκ, γεννημένος στον Πόντο, ήταν τουρκόφωνος δοσίλογος και συνεργάτης των Γερμανών. Αυτοκτόνησε το Νοέμβρη του 1944 προκειμένου να μην συλληφθεί από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

Ο προδοτικός ΕΕΣ έβαλε πλάτη στη λεηλασία από τους κατακτητές του παραγόμενου πλούτου της Ελλάδας, πολέμησε, παρέα με τους γερμανούς, τη μοναδική αντιστασιακή οργάνωση στην Πιερία, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τα στελέχη του ταξίδεψαν με τους γερμανούς –ναζί στη Βιέννη τον Ιούλιο του 1944.

Το εξωφρενικό είναι ότι παρουσιάζονται ως αντιστασιακοί, ποιοι; Οι συνεργάτες των γερμανών (!!!! ), αυτοί που βοήθησαν στο παρακάτω αποτέλεσμα: 200.000 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους από την πείνα, επειδή η κατοχική δύναμη κατέσχεσε τρόφιμα και καύσιμα. Καταστράφηκε το 50% της βιομηχανίας και το 75% του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας το 1940 ήταν 7.344.860 άτομα, το 1944 κατήλθε στα 6.805.000 και το 1947 ήταν 7.367.405, ενώ έπρεπε να ξεπερνάει τα 8.500.000.

1.770 χωριά καταστράφηκαν, 400.000 σπίτια πυρπολήθηκαν. Έλληνες χάθηκαν στις πολύνεκρες μάχες στα διάφορα μέτωπα (70.000), από τα εκτελεστικά αποσπάσματα (56.225), στα στρατόπεδα της Γερμανίας (105.000). Μειώθηκε ο πληθυσμός από την υπογεννητικότητα (300.000).

Νεκροί από βομβαρδισμούς 7.120.Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης (σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία) 20.650.Νεκροί στη Μέση Ανατολή 1.100. Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού 3.500.

Τα στοιχεία αυτά καταδείχνουν το έγκλημα γενοκτονίας που διέπραξε ο Χίτλερ (και οι συνεργάτες του Έλληνες) σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού της για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της γερμανικής και της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Ο ΕΛΑΣ δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να εφαρμόσει την οδηγία του Κολοκοτρώνη, που ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή το «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Και βεβαία ο ΕΛΑΣ επιτέθηκε στο «οχυρό Κούκος», όπως το ονόμαζαν οι ίδιοι οι γερμανοί, ως οχυρωμένη γερμανική οπισθοφυλακή και όχι ως καταφύγιο άμαχων.

vivlio mpelogiannis