Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πολιτικές «παρενέργειες» από τη σύσταση για το εμβόλιο της «AstraZeneca»

Η αναστάτωση και ο θόρυβος που προκλήθηκε από τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της «AstraZeneca»,  ανάγκασε τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να πάρει θέση και να συστήσει 2η δόση με «AstraZeneca» (όσοι έχουν κάνει την 1η δόση).

«Γνωρίζετε ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της “AstraZeneca” εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και έχουν προστατευθεί από τη νόσο και αυτοί και οι οικογένειές τους. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εμείς, συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της “AstraZeneca” να γίνει κανονικά, μιας και έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες», δήλωσε ο Β. Κικίλιας προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Ουσιαστικά δηλαδή, πετά το μπαλάκι και πάλι στους πολίτες  επικαλούμενος την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών!

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «κυλάει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε». Ωστόσο το ποσοστό πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης ανέρχεται μόλις στο 27% (το 40,5% έχει εμβολιαστεί με μία δόση), με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για «τείχος ανοσίας» μέχρι τον Σεπτέμβρη.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα