Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πολωνία: Συνελήφθησαν στα σύνορα δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου Russia Today

Στην σύλληψη ενός δημοσιογράφου και ενός καμεραμάν που εργάζονται για την γαλλόφωνη έκδοση του τηλεοπτικού δικτύου Russia Today (RT) προχώρησαν οι πολωνικές αρχές.

Ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Χαλίφα και ο εικονολήπτης Τζόρντι Ντόμορι συνελήφθηκαν από την συνοριοφυλακή ενώ κάλυπταν τις εξελίξεις με την προσφυγική κρίση στα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία.

Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο εργαζόμενων, η συμπεριφορά των συνοριοφυλάκων και των αστυνομικών δεν ήταν διόλου φιλική, ενώ τους πέρασαν χειροπέδες και τους μετέφεραν στο τμήμα.

Όπως ανέφερε στο ειδησεογραφικό δίκτυο RIA Novosti στέλεχος της πολωνικής αστυνομίας, οι δύο εργαζόμενοι θα περάσουν από δίκη καθώς κατηγορούνται ότι εισήλθαν παρανόμως στην πολωνική πλευρά των συνόρων.

«Είμαστε δημοσιογράφοι και θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο τι συμβαίνει. Η Πολωνία επιμένει να μην μας επιτρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Είδαμε την κατασταλτική δράση της αστυνομίας η οποία δεν είναι μόνο πολύ έντονη αλλά και ιδιαίτερα επιθετική» σημείωσε ο Χαλίφα.

che guevara 008