Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πολωνία: Όργιο αντικομμουνισμού – Θέλουν να αντικαταστήσουν μνημείο για τραυματίες του ΔΣΕ!

Το αντικομμουνιστικό μένος συνεχίζεται στην Πολωνία, κατ’ εφαρμογή των αντιδραστικών νόμων που έχει καθιερώσει το αστικό κράτος για την εξίσωση του σοσιαλισμού με τον φασισμό, στο όνομα της «καταπολέμησης του ολοκληρωτισμού», κάτι βεβαίως που αποτελεί και την επίσημη γραμμή της ΕΕ. Τελευταίο αντικομμουνιστικό κρούσμα είναι αυτό στην πόλη Τσίβνουβ, όπου στο στόχαστρο μπήκε μνημείο προς τιμήν των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τραυματιών που νοσηλεύτηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην περιοχή, που είχε δημιουργηθεί ειδικά από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Πολωνίας, και οι οποίοι υπέκυψαν στα βαριά τραύματά τους και θάφτηκαν εκεί. Το μνημείο έχτισαν Πολωνοί στρατιωτικοί την περίοδο του σοσιαλισμού, όπου στο σημείο υπήρχε στρατιωτική μονάδα.

Με έγγραφό του τον περασμένο Οκτώβρη προς την Ελληνική Κοινότητα Πολωνίας, το λεγόμενο Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης – Επιτροπή για τη Δίωξη Εγκλημάτων κατά του Πολωνικού Εθνους, δηλαδή το αρμόδιο όργανο που προωθεί τους αντικομμουνιστικούς νόμους, ενημερώνει ότι θα προχωρήσει στην αντικατάσταση της πλακέτας που υπάρχει στη μνήμη των νεκρών στο μνημείο στο Τσίβνουβ επικαλούμενο νόμο του 2016, που «απαγορεύει σε δημόσια μνημεία, εγκαταστάσεις, ονομασίες τοποθεσιών τη διάδοση του κομμουνισμού ή άλλου ολοκληρωτικού συστήματος». Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραποίηση του μνημείου έχει ήδη γίνει.

Το εν λόγω αντικομμουνιστικό ινστιτούτο προκλητικά σημειώνει ότι πρέπει να αλλάξει η επιγραφή «Στη μνήμη των μαχητών για την Δημοκρατική Ελλάδα». Αναφέρει: «Το 1949, με απόφαση των αρχών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας, άνοιξε ένα μυστικό νοσοκομείο στο Τσίβνουβ για κομμουνιστές αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τις οικογένειές τους, που ονομάστηκε Χειρουργικό Νοσοκομείο Νο. 250, με απόφαση του ΚΚΕ (Οκτώβριος 1946), που ήθελε να ανατρέψει τη νομική κυβέρνηση της Ελλάδας». Και προσθέτει: «Το ΚΚΕ δεν κρύβει το γεγονός ότι ο στόχος του ΔΣΕ είναι να δημιουργήσει ένα κομμουνιστικό κράτος υπό την επήρεια της ΕΣΣΔ (…) ζητάμε την αφαίρεση της επιγραφής με τις λέξεις “Στη μνήμη των μαχητών για τη Δημοκρατική Ελλάδα”, επειδή αυτή η διατύπωση είναι ένα συνηθισμένο ψέμα…

(…) Ο ΔΣΕ πολέμησε για την εισαγωγή μιας δικτατορίας του προλεταριάτου στη σοβιετική εκδοχή στην Ελλάδα, και όχι για τη δημοκρατία, με τη συνήθη έννοια αυτού του πολιτικού συστήματος».

Με αυτόν τον προκλητικό τρόπο αντικομμουνιστικής παραχάραξης της Ιστορίας επιχειρείται να σβηστεί από τη λαϊκή μνήμη ο τιτάνιος αγώνας του ΔΣΕ ενάντια στους Ελληνες καταπιεστές και τους Αμερικανοβρετανούς ιμπεριαλιστές, όπως και η μεγάλη διεθνιστική αλληλεγγύη που πρόσφεραν οι σοσιαλιστικές χώρες στους Ελληνες αγωνιστές.

Τον ιστορικό τόπο του μνημείου του Τσίβνουβ, μέσα σε σημερινό στρατόπεδο, είχαν επισκεφτεί αγωνιστές με τα παιδιά τους από την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας 1941 – ’49, το καλοκαίρι του 2014, ως αναγνώριση της μεγάλης αξίας της διεθνιστικής – προλεταριακής αλληλεγγύης του πολωνικού λαού και του σοσιαλιστικού καθεστώτος, που εκφράστηκε έμπρακτα και με την ίδρυση και λειτουργία του στρατιωτικού νοσοκομείου με τον κωδικό «250» το 1949, όπου νοσηλεύτηκαν και περιθάλπτηκαν γύρω στους 2.000 μαχητές.

Την ίδια ώρα που αστικές κυβερνήσεις επιχειρούν να σβήσουν από τη μνήμη των λαών την τεράστια προσφορά της ΕΣΣΔ στον αντιφασιστικό αγώνα, την προσφορά των πρωτοπόρων κομμουνιστών, σε πολλές χώρες (Βαλτικές χώρες, Ουκρανία, Πολωνία), διώκονται ή απαγορεύονται τα Κομμουνιστικά Κόμμα, εκθειάζονται οι συνεργάτες των ναζί και οι λεγεώνες των «SS», με την ΕΕ να αποδίδει επίσης τιμές σε όλα αυτά τα αποβράσματα.