Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πορεία ΚΚΕ-ΚΝΕ στην Αμερικάνικη πρεσβεία: «Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί»

Πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη την αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία,  πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Παρασκευής με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό της ΚΟΑ του ΚΚΕ που ανέγραφε: «Όχι στην επέμβαση στη Συρία. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ματώνουν τους λαούς. Η κυβέρνηση στηρίζει το έγκλημα», ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως: «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις. Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».

Περνώντας έξω από τη Βουλή, κατήγγειλαν: «Του ΝΑΤΟ το σφαγείο το στήνετε κι εσείς, κυβέρνηση και κόμματα της υποταγής». Στη συνέχεια, φτάνοντας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σταμάτησαν και έκαψαν τη σημαία της Ένωσης των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Φτάνοντας έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, οι διαδηλωτές παρέδωσαν στην πυρά τη σημαία των ΗΠΑ, διατρανώνοντας το αίτημά τους να φύγουν οι ΝΑΤΟικες βάσεις από τη χώρα, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να μη συμμετέχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στις επεμβάσεις.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου χαιρέτισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη χώρα μας, τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών σε αγωνιστική επαγρύπνηση απέναντι στην κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο, τη Συρία αλλά και το Αιγαίο. Σε οργάνωση της πάλης, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό και αέρα. Να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και να κλείσουν όλες οι βάσεις. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μην υπάρξει καμία εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε όλους αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το χαιρετισμό)

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν πικετοφορίες την Παρασκευή σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Οι πικετοφορίες και οι εξορμήσεις συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες.