Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πορνεία: πεμπτουσία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

[29-Ιουν-20
«Από τις Συντρόφισσες του ΚΚ Ιταλίας (αχτίδα εξωτερικού)»]

Η πορνεία είναι μια από τις δουλειές που υπόκεινται περισσότερο στη βάρβαρη καπιταλιστική εκμετάλλευση, με την έλλειψη σήμερα προοπτικής απασχόλησης να ωθεί εκατομμύρια γυναίκες και LGTB να κάνουν αυτό το επάγγελμα.

PCI Federazione EsteroΑλλά τι απογίνονται όλοι αυτοί όταν δεν είναι πλέον καλοδεχούμενοι στις απαιτήσεις αυτής της σκοτεινής αγοράς;

Πολύ δύσκολα μια γυναίκα ή ένα άτομο LGTB μπορεί να εργαστεί σε τέτοια δουλειά μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησης, και ακόμη και αν μπορούσε, δεν θα λάβει ποτέ σύνταξη.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής τους στερούν όλα τα δικαιώματα όπως: υποχρέωση προστασίας της υγείας, κοινωνική ασφάλιση (κυριολεκτικά μηδέν) ή δικαίωμα σε παροχές ανεργίας, άδεια ασθένειας ή δικαιώματα διακοπών ή 13ος / 14ος μισθός

Μια έρευνα που διεξήχθη από την αχτίδα εξωτερικού του Κόμματος σημείωνε τα εξής:
ℹ️  Στην Ιταλία υπάρχουν περισσότερες από 120.000 γυναίκες – πόρνες + 15.000 trans + 8.000 άνδρες, οι κανονισμοί
(ΣΣ |> νομοθεσία κλπ) για την πορνεία την καθορίζουν ως παράνομος και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν επιτρέπεται σε αυτά τα άτομα να εγγραφούν στο INPS
(ΣΣ |> Istituto Nazionale della Previdenza Sociale |> Εθνικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης ο κύριος φορέας κοινωνικής ασφάλισης του ιταλικού δημόσιου συνταξιοδοτικού συστήματος, που καλύπτει όλο το δημόσιο και τον και τον ιδιωτικό τομέα και τους περισσότερους αυτοαπασχολούμενους, που δεν έχουν το δικό τους ανεξάρτητο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής)
Αν προσθέσουμε στη συνέχεια την εκμετάλλευση που πραγματοποιείται από τους «προστάτες», (νταβατζήδες) μιλάμε για κύκλο εργασιών που είναι περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

ℹ️  Στη Γερμανία, από το 2002, η δραστηριότητα της πορνείας είναι νόμιμη, το 2019 καταγράφηκαν περίπου 32.800 άτομα, θεσπίστηκε η υποχρέωση των προφυλακτικών, αλλά γυναίκες ή LGTB άτομα που ανήκουν στις πιο αδύναμες τάξεις και συχνά τοξικομανείς, ζουν και δουλεύουν στο δρόμο παράνομα και γίνονται τα εύκολα θύματα με τις  επιθέσεις, κακοποιήσεις και ληστείες να βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, ενώ για κάποιες ψωροδεκάρες  παραπάνω, υφίστανται τα βίτσια των πελατών και μάλιστα χωρίς χρήση προφυλακτικού

ℹ️ Στην Ισπανία, το ζήτημα της πορνείας είναι τελματώδες, με τη νομοθεσία να καθιστά αυτή τη δραστηριότητα μισονόμιμη – μισοπαράνομη και την εκμετάλλευση να γίνεται πιο βάρβαρη όταν πρόκειται για γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, την Ανατολική Ευρώπη ή την Αφρική, μιλάμε για ένα πραγματικό «trafficking σκλάβων» με επικεφαλής εταιρείες, στις οποίες αυτοί οι άνθρωποι εκτός από το κόστος ταξιδιού πληρώνουν στους εκμεταλλευτές τους 75 ευρώ την ημέρα για φαγητό και διαμονή, καθώς και υφίστανται κυρώσεις, εάν δεν φέρνουν αρκετά χρήματα στο τέλος της εργάσιμης ημέρας , που σίγουρα υπερβαίνει τις 8 ώρες! Όλα μαύρα, χωρίς καμιά προστασία, χωρίς κοινωνική ασφάλιση!

ℹ️ Στη Σουηδία, στην περιοχή Rinkeby-Kista, υπάρχει μια διπλή «ηθική» του ισλαμικού φανατισμού, η οποία ευλογεί την πορνεία ως πηγή εισοδήματος για τη χρηματοδότηση του ιερού πολέμου.

ℹ️  Στην Ελλάδα η πορνεία είναι νόμιμη εάν πραγματοποιείται σε πορνεία. Μετά τη μεγάλη κρίση του 2009, πολλές γυναίκες που έχασαν τη δουλειά τους αναγκάστηκαν να ασκήσουν αυτό το επάγγελμα, πολλές από αυτές προτίμησαν να μεταναστεύσουν στην Ελβετία, οι πόρνες που παρέμειναν στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση που πλήττει το χώρα, αν μέχρι το 2009 μια υπηρεσία κόστιζε από 50 έως 60 € σήμερα δεν υπερβαίνει τα 10 € και μερικές φορές τα 5 €, αυτό δεν επιτρέπει πλέον την πληρωμή των υποχρεωτικών τελών που απαιτούνται από τον ιδιοκτήτη του πορνείου όπως το ενοίκιο του δωματίου και ιατρικά μέτρα προστασίας και προφύλαξης.
Στις περιόδους πανδημίας covid-19, αυτές οι εργαζόμενες-οι βγήκαν στην ανεργία, χωρίς αποζημίωση, χωρίς καμιά παροχή, ούτε σήμερα, ούτε αύριο ούτε ποτέ!

PCI logo full

Η πορνεία φέρνει αμέτρητα κέρδη στις τσέπες των καπιταλιστών.

Οι πόρνες και οι LGTB που ασκούν αυτό το επάγγελμα θεωρούνται κρέας για σφαγή, για εργασιακή εκμετάλλευση τις πιο πολλές φορές με μηδενικό κόστος.
Και το άρθρο καταλήγει ως εξής:
Σαν Κομμουνίστριες –αχτίδα εξωτερικού του ΚΚ Ιταλίας, επειδή δεν είμαστε το Κόμμα της γευσιγνωσίας ή των σεξουαλικών προτιμήσεων της ολιγαρχίας του πλούτου αλλά είμαστε της Εργατικής Τάξης καταγγέλλουμε αυτό το αίσχος, απαιτώντας και διεκδικώντας πλήρη δικαιώματα για όλους όσους ασκούν το επάγγελμα της πορνείας.

Πηγή: Αχτίδα εξωτερικού του ΚΚ Ιταλίας

info Ατέχνως😕 Κάποιες παρατηρήσεις, χωρίς απαιτήσεις πληρότητας για τα θέμα, θεωρώντας πως το άρθρο βάζει ζητήματα, που όμως τα αντιμετωπίζει μάλλον επιδερμικά, εμπλέκοντας σε μόνιμη βάση και τους LGTB, που είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο» (ΣΣ |> LGBT ή GLBT |> αρκτικόλεξο Λεσβία –Ομοφυλόφιλος – Αμφιφυλόφιλος και Τρανς).

1. Μιλώντας καταρχήν για τη χώρα μας, που καμιά σχέση δεν έχει με τη «γραφική» παρουσίαση της Federazione Estero del Partito Comunista:
Το ΚΚΕ, το μαζικό κίνημα και οι γυναικείες οργανώσεις έδωσαν μάχες και μάχες ενάντια στην αναγόρευση της πορνείας σε επάγγελμα (που έγινε νόμος) επιφέροντας μεγάλη αλλοίωση σε ζητήματα συνείδησης, αξιών και ηθών, με τη σύγχρονη έννοια του όρου και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διαμόρφωση του «βιομηχανικού» τομέα του σεξ, έτσι που αυτός να αποφέρει το μέγιστος κέρδος από μια λειτουργία του ανθρώπου που έχει και σωματική και πνευματική και ηθική και πολιτιστική αξία.
Η πορνεία είναι ένα βαθύτατα κοινωνικό ζήτημα που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραβιάζοντας κατάφωρα την προσωπική ελευθερία και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και όχι το αντίθετο όπως αυτό πλασάρεται -ως δήθεν «δικαίωμα» να διαθέσω το κορμί μου …τον εαυτό μου: πρόκειται για τη χειρότερη μορφή βίας και εξαναγκασμού.

2. Οι επίσημες έρευνες δείχνουν ότι μόνο μια στις πέντε αλλοδαπές που εκδίδονται (και που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πορνών) ασκεί αυτό το «επάγγελμα» χωρίς να έχει υποστεί ψυχολογική ή σωματική βία.
Η χρήση προφυλακτικών είναι σχεδόν μηδενική (4,7% σύμφωνα με το UNAIDS)
Κάθε μέρα πανέμορφες κοπέλες εκδίδονται μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας χωρίς διαβατήριο, χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα, με τον τρόμο της απέλασης… μόνες τους;
Χωρίς κάποιοι «φαντομάδες» να τις κρατούν, από χίλιες πάντες; (μεταξύ αυτών ο εκβιασμός –των ίδιων και των οικογενειών τους, οι ασταμάτητοι βιασμοί «για παραδειγματισμό» -αλλά και ως «μάθημα», οι ξυλοδαρμοί και πολλά άλλα, λίγο πολύ γνωστά από τα αστυνομικά δελτία καθώς και ντοκιμαντέρ)

3. Πορνεία, θα πουν πολλοί, υπήρχε πάντα –το «αρχαιότερο επάγγελμα» ονομάζεται (χωρίς να είναι).
Αλλά σήμερα είναι αλλιώς: όπως η μικρή ατομική παραγωγή έδωσε τη θέση της στη βιοτεχνία, στη βιομηχανία, στο τραστ, στο μονοπώλιο και σήμερα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, έτσι και η πορνεία δεν έχει πια καμιά σχέση με την Τρούμπα του «Καλώς ήλθε το δολάριο», ούτε με την εξαθλίωση, και τη φτώχεια στα «Κόκκινα Φανάρια»

Έχει πάρει τις διαστάσεις μιας γιγάντιας βιομηχανίας, ιδιαίτερα μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων, που εξαπλώνεται σ’ όλη την Ευρώπη.
ℹ️  Παλιότερα οι περισσότερες αλλοδαπές πόρνες προέρχονταν από τον Τρίτο Κόσμο, σήμερα πλειοψηφούν όσες προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, είναι πολύ νεαρές ή ανήλικες και συχνά υψηλού μορφωτικού επιπέδου -έρχονται «κατά παραγγελία» με τουριστικές βίζες ή σαν καλλιτέχνιδες και διοχετεύονται για «μαζική χρήση» σε μπαρ, «σκυλάδικα», «καλλιτεχνικά» γραφεία, «ινστιτούτα μασάζ» κά.
Επιστρατεύονται τα πιο σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, για να προωθήσουν το σύγχρονο επάγγελμα-σκλάβα: «Ροζ» τηλέφωνα, αγγελίες στον Τύπο και στην τηλεόραση, Ίντερνετ, «Μινιτέλ» και άλλοι κυριότεροι παράγοντες αύξησης της ζήτησης και της προσφοράς στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία της ζούγκλας της αγοράς.

4. Στην άγρα της πελατείας, προσπαθούν να αξιοποιήσουν όλο και περισσότερες πορνικές απολαύσεις, ιδιαίτερα τις διαστροφές παντός είδους, ενώ ειδικά οι έφηβοι ξοδεύουν απίστευτα ποσά σε videotex online service «…τελ» τηλέφωνα, που καμιά σχέση δεν έχουν με το 1984 που γυρίστηκε το «Παρίσι-Τέξας» του Wim Wenders, ούτε με το παρακάτω «αθώο» (ΕΤ1 1993)

Κινήσεις αστραπή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διεθνείς νταβατζήδες με παντοειδείς διασυνδέσεις –οι ντόπιοι είναι πλέον κάτι σαν «βαποράκια» τζίρος και κέρδη ίσως παραπάνω και από τα ναρκωτικά…

Η πορνεία λοιπόν είναι κοινωνική παθογένεια που σχετίζεται με την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου σώματος (προέρχεται από το ρήμα πέρνημι που σημαίνει πουλώ) και της σεξουαλικής ζωής και έχει να κάνει με συγκεκριμένες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές αιτίες.
Στο ανθρώπινο σώμα-εμπόρευμα θα λειτουργήσουν όλοι οι κανόνες της καπιταλιστικής αγοράς, με διάφορους τρόπους και μορφές, που εξελίσσεται ιστορικά και προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, με την ανδρική και η παιδική πορνεία να παίρνει τα πάνω της τελευταία .

5. Στη χώρα μας η πορνεία μπήκε «επίσημα» στη λίστα του επαγγελματικού προσανατολισμού σαν εναλλακτική πρόταση στην ανεργία και ταυτόχρονα νομιμοποιήθηκαν η επένδυση σε επιχειρήσεις με τεράστια κέρδη της πορνικής αγοράς, η ελεύθερη διαφήμιση από τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, τα πορνομάγαζα, σχολές εκπαίδευσης στην πορνεία, άνοιξε διάπλατα το δρόμο της ανάπτυξης της βιομηχανίας του sex, καθιερώθηκε η πορνοκουλτούρα, που προωθεί την εκπόρνευση των νέων γυναικών -νόμιμα και τα γραφεία ευρέσεως σχετικής εργασίας.

Η πορνεία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επάγγελμα ή ελεύθερη επιλογή διότι είναι ακραία μορφή εκμετάλλευσης και εξαχρείωσης, ασυμβίβαστη με την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Η εκπόρνευση των νέων ανθρώπων, των νέων γυναικών, όπως και η χρήση ναρκωτικών ουσιών αποτελούν αποτελεσματική αλλοτρίωση της κοινωνικής συνείδησης.

Όλα αυτά συνδέονται έντεχνα με την «ελεύθερη» επιλογή, το ατομικό δικαίωμα και άλλα ηχηρά της αστικής τάξης και των βαστάζων της.
Οι νέοι άνθρωποι εθίζονται και θεωρούν ότι αυτά τα φαινόμενα είναι φυσικά και αναπόφευκτα της «σύγχρονης» εποχής μας.

Πορνεία, τζόγος και ναρκωτικά είναι τα υλικά με τα οποία ο καπιταλισμός κτίζει τον κόσμο του.

Ως πότε; Η απάντηση στους στίχους του ποιητή:
«Χάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο χάιντε Σύμβολον αιώνιο! Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θά ῾ρτη ἀνάποδα ο ντουνιάς».

Μετάβαση στο περιεχόμενο