Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πορτοσάλτε και… ευαίσθητο ΚΙΣ (Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα)

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Ξεχείλισε η αγνοούμενη ευαισθησία του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου, σχετικά με το απαύγασμα της εξελικτικότητας Πορτοσάλτε.

Τα συνθήματα στους τοίχους έγραφαν:

«Άρη Εβραίε free Gaza» και «Πορτοσάλτε Εβραίε free Gaza».

aris

Και δηλώνει:

«Είναι αδιανόητο το 2018 στην Ελλάδα να στοχοποιούνται άνθρωποι με τη στερεοτυπική χρήση της λέξης “Εβραίος” μόνο και μόνο για να προκαλέσουν φόβο και μίσος. Τέτοιου είδους εικόνες θυμίζουν εφιαλτικές εποχές έξαρσης του αντισημιτισμού. Και θύματα του αντισημιτισμού δεν είναι μόνον οι Εβραίοι».

Αγαπητοί Ισραηλίτες, το πρόβλημα με τον ομόθρησκό σας δεν είναι το ότι είναι Εβραίος, ανεξάρτητα τι του προσάπτει ο κάθε ανόητος. Υπό οποιαδήποτε κοινωνική και ανθρωπιστική επιστήμη κι αν προσεγγίσεις το περί ου ο λόγος ον, διαπιστώνεις σοβαρές, αξεπέραστες και δυστυχώς μη ανατάσιμες βλάβες και παρεκκλίσεις.

Στον συγκεκριμένο, υπερισχύουν άλλα χαρακτηριστικά και όχι το ότι είναι Εβραίος. Γειτνιάζει με παλαιότερες και όχι λίγες, περιπτώσεις ομόθρησκων και ομοεθνών σας, που συνεργάστηκαν απροκάλυπτα με τον φασισμό. Φαντάζομαι δεν σας είναι άγνωστες οι περιπτώσεις της Μεργκερίτα Σαρφάτι (ερωμένη του Μουσολίνι), του Τζόρτζιο ντελ Βέκιο (πρύτανης του “La Sapienza”), του Έρχαρντ Μιλχ (δεξί χέρι του Γκαίρινγκ, που καταδικάστηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας), φυσικά και του διεθνούς τρομοκράτη και δολοφόνου των λαών Νετανιάχου, των ομοίων του και πολλών άλλων.

israil

Όπως αντιλαμβάνεστε, τέτοιες περιπτώσεις κατακρημνίζουν και το επικίνδυνο για όλους μας, ιδεολόγημα περί «περιούσιου λαού» ή καλύτερα, το αντιστοιχούν πλήρως με την ποιότητα του συγκεκριμένου… θεού. Προσωπικώς, πέραν του ότι θεωρώ – εκτός των υπολοίπων ελαττωμάτων και δυσλειτουργιών, τον κο Πορτοσάλτε και μειωμένων διανοητικών ικανοτήτων, μου θυμίζει τον προφήτη σας, τον Ιεζεκιήλ. Εκείνον, από την… υψηλού πολιτισμικού επιπέδου μυθοθεολογία σας, που χρησιμοποιούσε τα περιττώματα ζώων και ανθρώπων για να ψήνει την τροφή του τα οποία κι ενδεχομένως έτρωγε «…εν βολβίτοις ΚΟΠΡΟΥ ανθρωπίνης εγκρύψεις αυτά…» (Ιεζ. 4/δ΄9-15).

Σχετικά δε, με την ψευδεπίγραφη ευαισθησία σας και τον ασθμαίνοντα έως και ανύπαρκτο ανθρωπισμό σας, καλό είναι να ασχοληθείτε και με την εθνοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων, από την κυβέρνηση των σιωνιστών δολοφόνων του Νετανιάχου. Τότε δεν θα έχουμε λόγους να μην σας πάρουμε στα σοβαρά. Δικαίωμά σας να κλαυθμηρίζετε για τον κάθε αισχρό βλάκα και να συνδέετε την περίπτωσή του με αντισημιτισμό, που έτσι κι αλλιώς είναι καταδικαστέος, αλλά δεν στέκεστε ολίγον και στο δεύτερο σκέλος των συνθημάτων;

Free Gaza, αγαπητοί Ισραηλίτες. Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι πολλοί, δεν διδαχθήκατε από την γενοκτονία του ναζισμού εναντίον του εβραϊκού λαού και αφήνετε τους εγκληματίες του φασιστικού κράτους του Ισραήλ, να την εφαρμόζει με την ίδια αποτελεσματικότητα εναντίον των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της περιοχής.

palestine11

FREE GAZA, αγαπητοί «ευαίσθητοι» του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου. Ελεύθερο κι ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος. Καταδικάστε το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ, τις μαζικές δολοφονίες αόπλων, αναπήρων, παιδιών γυναικών, ως οφείλετε. Καταδικάστε τον εγκληματικό σιωνισμό. Αλλιώς, σκάστε! Βουλώστε το!

Κι όσον αφορά την όζουσα περίπτωση του ομόθρησκού σας Πορτοσάλτε… εχέσθην!

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ