Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΥ: Νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας

Όσοι ζουν σε περιο­χές όπου εξα­πλώ­νε­ται η COVID-19 θα πρέ­πει να φορούν πάντα μάσκα στα κατα­στή­μα­τα, στους χώρους εργα­σί­ας και στα σχο­λεία εφό­σον δεν υπάρ­χει επαρ­κής εξα­ε­ρι­σμός, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγείας.

Αν δεν μπο­ρούν να τηρή­σουν φυσι­κή από­στα­ση του­λά­χι­στον ενός μέτρου, οι άνθρω­ποι σε αυτούς τους εσω­τε­ρι­κούς χώρους –περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των παι­διών, των μαθη­τών και των φοι­τη­τών ηλι­κί­ας 12 ετών και άνω– θα πρέ­πει επί­σης να φορούν μάσκα ακό­μη κι αν οι χώροι έχουν καλό αερι­σμό, ανέ­φε­ρε ο οργα­νι­σμός, αυστη­ρο­ποιώ­ντας τις κατευ­θυ­ντή­ριες οδη­γί­ες του.

Θα πρέ­πει επί­σης να φορούν μάσκα σε εξω­τε­ρι­κούς χώρους αν δεν μπο­ρεί να τηρη­θεί η φυσι­κή από­στα­ση, ανέφερε.

Η εκπρό­σω­πος του ΠΟΥ Μάρ­γκα­ρετ Χάρις δήλω­σε πως οι συστά­σεις αυτές είναι μερι­κές από τις μεγα­λύ­τε­ρες αλλα­γές που έχουν επέλ­θει στις κατευ­θυ­ντή­ριες οδη­γί­ες του για τη χρή­ση μάσκας, ανα­θε­ω­ρώ­ντας τις προη­γού­με­νες συστά­σεις του οργα­νι­σμού που είχαν εκδο­θεί τον Ιούνιο.

«Σε εσω­τε­ρι­κούς χώρους, εκτός εάν ο εξα­ε­ρι­σμός έχει απο­τι­μη­θεί ότι είναι επαρ­κής, ο ΠΟΥ συνι­στά το ευρύ­τε­ρο κοι­νό να φορά μη ιατρι­κή μάσκα, ανε­ξάρ­τη­τα αν μπο­ρεί να τηρη­θεί η φυσι­κή από­στα­ση του­λά­χι­στον ενός μέτρου», ανέφερε.

Συνέ­στη­σε επί­σης «καθο­λι­κή χρή­ση μάσκας» σε όλα τα υγειο­νο­μι­κά ιδρύ­μα­τα, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων κοι­νό­χρη­στων χώρων όπως οι καφε­τέ­ριες και τα δωμά­τια του προσωπικού.

Εξάλ­λου οι υγειο­νο­μι­κοί μπο­ρούν να φορούν μάσκες N95, όπου αυτές είναι δια­θέ­σι­μες, όταν φρο­ντί­ζουν ασθε­νείς με κορο­νο­ϊό, όμως η προ­στα­σία τους είναι απα­ραί­τη­τη στη διάρ­κεια ιατρι­κών πρά­ξε­ων που παρά­γουν αερο­λύ­μα­τα, ανέ­φε­ρε ο ΠΟΥ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο