Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Δήμος Χαϊδαρίου: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα το Σεπτέμβριο (Δωρεάν)

Το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Χαϊδαρίου για το φθινόπωρο σιγά σιγά ολοκληρώνεται.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με μουσικές παραστάσεις, θέατρο και εκδηλώσεις -θεσμούς- για την πόλη μας όπως είναι τα “Καραϊσκάκεια”.

Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, να τις αγκαλιάσουν με θέρμη, να χαρίσουν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα στους καλλιτέχνες και να διασκεδάσουν».

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων που ακολουθούν:

  • Κυριακή 24/9 Επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη Χαϊδαρίου – «Καραϊσκάκεια» με τη συνεργασία του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου. Πλ. Δημαρχείου, 8.30 μ.μ.
  • Πέμπτη 28/9 Συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «Κίτρινα Ποδήλατα». Πλ. Δημαρχείου, 8.30 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ομαδική εικαστική έκθεση για τους σκοπούς της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Alzheimer, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, που κλείνει 15 χρόνια από την ίδρυσή της, διοργανώνει ένα ολοήμερο αφιέρωμα στη μνήμη, την ενημέρωση και την πρόληψη της νόσου που έχει χαρακτηριστεί ως η επιδημία του 21ου αιώνα. Μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων είναι και η έκθεση «ΘΥΜΑΜΑΙ», που συγκεντρώνει όχι μόνον τα έργα αλλά και τα συγκινητικά κείμενα 94 σημαντικών Ελλήνων εικαστικών. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Στον Φάρο του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364). Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρωτοψάλτη – Ξαρχάκος στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα βρίσκεται επί σκηνής μαζί με την ‘Αλκηστη Πρωτοψάλτη σε ένα πρόγραμμα που θα διευθύνει ο ίδιος και κατά τη διάρκεια του οποίου θα ακουστούν τα τραγούδια του, χρωματισμένα με την ερμηνεία της ‘Αλκηστης Πρωτοψάλτη. Μαζί τους οι μουσικοί: Νεοκλής Nεοφυτίδης (πιάνο), Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι),

Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Τάκης Βασιλείου (κρουστά), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κιθάρα, νυκτά, έγχορδα). Στο Ηρώδειο (Δ. Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 15-70 ευρώ.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εκδηλώσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

«Από το εργοστάσιο φωταερίου στην Τεχνόπολη». 12:15. Ξενάγηση με θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου και την αξιοποίησή του ως «πόλις» πολιτισμού. Σημείο εκκίνησης Νέο Υδαταέριο-Industrial Gas Museum Shop. Απαραίτητες οι κρατήσεις. «Τεχνόπολη: Μια Πόλη των Τεχνών». 11:00. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό και στα θεατρικά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας από 4-7 ετών. Χώρος διεξαγωγής. Νέο Υδαταέριο-Παρατηρητήριο. Απαραίτητες οι κρατήσεις. Συνεχείς προβολές μεταξύ 10.00 – 17.00 στο χώρο προβολών στο κτίριο Νέο Υδαταέριο δύο παραγωγών. Η πρώτη προβολή αφορά σε μία ιστορική παρουσίαση της Τεχνόπολης, από το 1999 περίπου έως σήμερα, ενώ η δεύτερη σε μία παρουσίαση συνεντεύξεων ανθρώπων που έζησαν στο Γκάζι και θυμούνται την πόλη και τη γειτονιά τους την οποία επιμελήθηκε το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου. Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου – Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Τηλ.: 213 0109325. Είσοδος ελεύθερη.