Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«’Αφτερλωβ» του Στέργιο Πάσχου στη Ριβιέρα

Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και την Λέιλα -τον σκύλο του- για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη. Σκηνοθεσία & Σενάριο: Στέργιος Πάσχος. Πρωταγωνιστούν οι Ηρώ Μπέζου, Χάρης Φραγκούλης. Στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια). Τηλ.: 210 3844827. Ώρα: 22:40. Εισιτ.: 5-7 ευρώ.

«Julieta» του Πέδρο Αλμποδοβάρ στον Ορφέα

Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά -τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η ‘Αντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη. Στον θερινό κινηματογράφο Ορφέα (Λ. Σαρωνίδας 60). Τηλ.: 22910 60077. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 6-7 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άνδρες»

Την παράσταση «Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άνδρες» του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας παρουσιάζει η Β΄ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Σταυρούλας Κοντοπούλου και Ζωής Μυλωνά. Στις 9 μ.μ. Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

Η μουσική σκηνή «The Zoo» υποδέχεται τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

. Ο «όρθιος κωμικός» ξαναχτυπά, αυτή την φορά στο Χαλάνδρι! Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας, «παίζει» με το κοινό και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο! Άφθονο γέλιο μέχρι δακρύων, εγγυημένο κέφι, ανατρεπτικό χιούμορ, εύστοχοι σχολιασμοί για όλους & για όλα, καυστική σάτιρα και αυτοσαρκασμοί είναι τα συστατικά στην φετινή απρόβλεπτη και προκλητική Stand Up Comedy παράσταση!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κυκλάδες Κέντρο του Αιγαίου, Kέντρο του Πολιτισμού»

Διάλεξη της ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Εύας Σημαντώνη-Μπουρνιά, με θέμα «Κυκλάδες Κέντρο του Αιγαίου, Kέντρο του Πολιτισμού», στο Σπίτι της Κύπρου στις 8 μ.μ. Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα