Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Παρασκευή 15 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Τσέχοφ στη νοηματική

Στο τολμηρό του εγχείρημα ο ανερχόμενος Ρώσος Τιμοφέι Κουλιάμπιν παρουσιάζει τις «Τρεις Αδερφές» σε μια παράσταση ποιητικού ρεαλισμού, κάνοντας μία σημαντική παρέμβαση: οι ηθοποιοί αποδίδουν τους ρόλους τους στη νοηματική. Στις 9 μ.μ. και το Σάββατο 16.6. Πειραιώς 260.

ΧΟΡΟΣ

Το χορευτικό σόλο «Rasp your soul» παρουσιάζει ο περφόρμερ Ενρίκο Τιτσόνι σε χορογραφία της Ελληνίδας Κατ Βαλάστουρ στη Στέγη στις 8.30 μ.μ. Συγγρού 107

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αφιέρωμα στους Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι

– Την Παρασκευή 15 Ιούνη «Πατέρας Αφέντης» (Padre Padrone) των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι.

Ιταλική 1977 | Έγχρ. | Διάρκεια: 113′.

Η πραγματική ιστορία του Γκάβινο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου και γιου βοσκού από τη Σαρδηνία, ο οποίος καταφέρνει ν’ αντιμετωπίσει, ν’ αντισταθεί και εντέλει, να ξεπεράσει τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα, τη μιζέρια και την οπισθοδρομικότητα της κοινωνίας όπου μεγαλώνει και να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας. Αυτή η εξέγερση στην πατρική καταπίεση, παρά την αντίθεση του βίαιου και βάναυσου πατέρα στις επιλογές που κάνει ο νεαρός, συνθέτει μια πανέμορφη, λυρική, αν και σκληρή ταινία, όπου το μίσος με τη στοργή εναλλάσσονται.

Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών.

Παίζουν: Μαρτσέλα Μικελάντζελι, Ομερο Αντονούτι, Σαλβέριο Μαρκόνι.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η εικαστική έκθεση «Η υλικότητα του ζωγραφικού συμβάντος» με τη συμμετοχή 20 καλλιτεχνών σε επιμέλεια Ντένη Ζαχαρόπουλου παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Διάρκεια ώς 30/9. Πάρκο Ελευθερίας.

• «Μεταξύ φίλων» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης γλυπτικής που ξεκινά στην γκαλερί i-D ProjectArt, με τη συμμετοχή πέντε εικαστικών καλλιτεχνών. Κανάρη 12, Κολωνάκι.

ΜΟΥΣΙΚΗ

• Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τον Σωκράτη Μάλαμα επαναλαμβάνεται σήμερα στην πλατεία Νερού – Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου. Στις 9.15 μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο