Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Παρασκευή 22 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει σε preview την παράσταση «Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο θέατρο Ρεξ και ώρα 9 μ.μ.  Πανεπιστημίου 48

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το κουαρτέτο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παρουσιάζει το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 4 του Μπετόβεν και το έργο «Ο θάνατος και η κόρη» του Σούμπερτ στο Νομισματικό Μουσείο στις 9 μ.μ.   Πανεπιστημίου 12

Οι Νέοι της Όπερας και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μετρό του Συντάγματος

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια και μόνη συναυλία στο Μετρό του Συντάγματος με νέους τραγουδιστές του εκπαιδευτικού της προγράμματος «Νέοι της Όπερας» και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Ερμηνεύουν αποσπάσματα από όπερες του Μότσαρτ και του Μπιζέ, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια και έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι. Μετρό Σύνταγμα. Ώρα 18.00. Είσοδος ελεύθερη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η εικαστική έκθεση «Η υλικότητα του ζωγραφικού συμβάντος» με τη συμμετοχή 20 καλλιτεχνών σε επιμέλεια Ντένη Ζαχαρόπουλου παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Διάρκεια ώς 30/9. Πάρκο Ελευθερίας.

• «Μεταξύ φίλων» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης γλυπτικής που ξεκινά στην γκαλερί i-D ProjectArt, με τη συμμετοχή πέντε εικαστικών καλλιτεχνών. Κανάρη 12, Κολωνάκι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την εβδομάδα πολιτιστικής δημιουργίας εγκαινίασε ο Δήμος Χαϊδαρίου, μία δραστηριότητα που εντάσσεται στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις των πολιτιστικών τμημάτων του δήμου, με στόχο να αναβαθμίσουν το καλλιτεχνικό περιεχόμενο του «Πολυπλάνου» και να δώσουν τη δυνατότητα στους κατοίκους, σε μικρούς και μεγάλους, να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ειδικότερα, το αναβαθμισμένο περιεχόμενο στο «Πολυπλάνο» περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις καλλιτεχνικών, έκθεση μακραμέ, χειροτεχνία, ψηφιδωτό, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά, συνεργατικά παιχνίδια, δημιουργική γραφή, κεραμική, θεατρικός και κινησιολογικός αυτοσχεδιασμός. Το μεράκι, η δημιουργία, η διασκέδαση γίνονται πραγματικότητα μέσα από τα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου Χαϊδαρίου. Έμπειροι δάσκαλοι καθοδηγούν μικρούς, αλλά και μεγαλύτερους «μαθητές» στην ανάπτυξη των δεξιοτεχνιών, είτε παράγοντας αξιοθαύμαστα δημιουργήματα είτε κάνοντας τα πρώτα βήματα ανακαλύπτοντας την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται εγγραφές στα πολιτιστικά τμήματα του δήμου για την επόμενη χρονιά.

Το σημερινό πρόγραμμα:

Παρασκευή 22 Ιούνη

18.00 – 19.00, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, με θέμα «Οι 4 εποχές του Γύζη». Για παιδιά από 6 έως 13 ετών. Υπεύθυνοι προγράμματος: Out of the Box, Καλλιτεχνική Ομάδα.

19.00 – 21.00, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Για παιδιά από 6 έως 13 ετών. Υπεύθυνοι προγράμματος: Out of the Box, Καλλιτεχνική Ομάδα.

19.00 – 22.00, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ, υπεύθυνος εργαστηρίου: Μπέμπος Ανδρέας.

19.00 – 22.00, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ, κατασκευή κλαδιού ελιάς από ανακυκλωμένα υλικά, (υλικά που πρέπει να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες: Κουτάκια, αναψυκτικών ή μπύρας, ψαλίδι). Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μπουρδάκη Ιωάννα.

19.00 – 22.00, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ, υπεύθυνη εργαστηρίου: Σαλλή Ευαγγελία.

19.00 – 22.00, ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, στο πάρκο Γύζη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο