Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε το Σάββατο 23 Ιουνίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

10ο Athens School Festival στο Θησείο

Μαθητικές και φοιτητικές μπάντες δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού στη σκηνή του Athens School Festival για να συστηθούν στο κοινό, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική. Οι The Beanpoles, Tuesday Nights, Dreamless, Jagertees και Deejay Nic The Band συναντούν το κοινό, γεμίζοντας με μουσική και θετική ενέργεια την καλοκαιρινή βραδινή βόλτα στο κέντρο της πόλης. Πλατεία Αγίων Ασωμάτων, Θησείο. Ώρα 20:30.

ΘΕΑΤΡΟ

Πορνοστάρ – Η αόρατη βιομηχανία του σεξ

Ο νέος διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Κωνσταντίνος Ρήγος, ξανασυναντά τη συγγραφέα Έλενα Πέγκα στο τελευταίο έργο της, που μεταγράφει στην ελληνική πραγματικότητα δύο ιστορίες του πρόωρα χαμένου Χιλιανού συγγραφέα Ρομπέρτο Μπολάνιο (1953-2003). Με μια πυκνή, λογοτεχνική γλώσσα, το έργο ξεδιπλώνει τις ιστορίες πρωταγωνιστών του «πλαστικού» κόσμου του πορνό, ενός κόσμου γεμάτου κλισέ, καθρέφτη του μοναχικού σώματος του καθενός. Πίσω από μια απρόσωπη βιομηχανία, η αναζήτηση της αληθινής τους ταυτότητας και της αληθινής τους καταγωγής σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και συγκίνησης. Σκηνοθεσία – Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ρήγος. Ο πιανίστας Στέφανος Θωμόπουλος ερμηνεύει ζωντανά τρία πρελούδια του Ραχμάνινωφ. Πειραιώς 260 – Χώρος Δ. Τηλ: 210 32 72000. Εισιτήρια 20 ευρώ, 15 ευρώ, 10 ευρώ. Ώρα 21.00. Το έργο είναι κατάλληλο για θεατές 15 ετών και άνω

Δήμος Καισαριανής: Γιορτή του Κλήδονα στις 23 και 24 Ιούνη

Το έθιμο του Κλήδονα (οι φωτιές του Αϊ Γιαννιού) αναβιώνουν στην Καισαριανή το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Καισαριανής και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής.

Η αναβίωση και αναπαράσταση του εθίμου θα πραγματοποιηθεί:

– Σάββατο 23 Ιούνη στις 8 μ.μ. στο πηγάδι (Ηρώων Πολυτεχνείου – Βρυούλων – Κλαζομενών) για το αμίλητο νερό, θα επακολουθήσει πατινάδα μέσω των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου – Κλαζομενών – Εθνικής Αντιστάσεως στην πλατεία Παναγιώτη Μακρή και από εκεί μέσω των οδών Εθνικής Αντιστάσεως – Πανιωνίου – Ηρώων Σκοπευτηρίου στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης «Να ρίξουμε τα ριζικάρια μας στον Κλήδονα με χάρη».

– Κυριακή 24 Ιούνη στις 8 μ.μ. στην πλατεία μπροστά από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης

«Θα ανοίξουμε τον Κλήδονα με τ΄ Αϊ Γιαννιού τη χάρη», το δρώμενο θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου.

«”Ελάτε τα μαγιάτικα στεφάνια μας να κάψουμε και πάλι”. Να πηδήξουμε τις φωτιές και αφού παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Μικρασιατικού Συλλόγου, θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική από παραδοσιακό συγκρότημα» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο