• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου

ΘΕΑΤΡΟ

«Μήδεια» του Ευριπίδη στο Ηρώδειο

Μέσα από το έργο του Ευριπίδη, αλλά και κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας (Σαπφώ, Πλάτων, Θεόφραστος κ.ά.), τραγουδώντας τη γιορτή και το πένθος του έρωτα, η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης διερευνά τον τρόπο με τον οποίο το βαθύ, τρομακτικό σκοτάδι της άγριας πλευράς του έρωτα καταπίνει βάναυσα κάθε τι ωραίο και ευγενές, οδηγώντας την ψυχή στο απόλυτο κακό. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θεοδώρα Τζήμου κ.ά. Στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Από 12 έως 45 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ψαραντώνης και φίλοι καλοί στο Καλλιμάρμαρο

Ο Ψαραντώνης προσκαλεί φίλους καλούς για να στήσουν μία μοναδική γιορτή στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Μία μουσική γιορτή, όπου στο κέντρο της θα κυριαρχεί εκείνος και όλα αυτά που τον συγκινούν και τον κινητοποιούν όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί του σε αυτήν τη βραδιά οι Δημήτρης Αποστολάκης (Χαΐνης), Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μανώλης Κονταρός, Μανώλης Λιδάκης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Τάνια Τσανακλίδου, Μιχάλης Τζουγανάκης, ο Ιταλός τραγουδοποιός Vinicio Capossela και πολλοί ακόμα αγαπημένοι καλλιτέχνες. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ καθήμενοι και 12 ευρώ αρένα ορθίων.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 

  • Εκθεση με θέμα «Αθήνα 1940-1944. Η πόλη και οι άνθρωποί της. Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση» φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών, στο Πάρκο Ελευθερίας έως τις 29 Οκτωβρίου.
  • Eκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Teodosio Sectio Aurea με τίτλο «He [art]touch» εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
  • Εκθεση της Ειρήνης Παγώνη-Λούτη με τίτλο «42 μίλια δρόμος» φιλοξενείται στον χώρο «ΣΥΝ» έως 31/10 (Τοσίτσα 17).
  • Εκθεση της Αννυς Σοφιανοπούλου με τίτλο «Παραμυθένιες υπάρξεις» εγκαινιάζεται, στις 8 μ.μ., στην Depot Art Gallery (N. Βάμβα 5).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εναρξη διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Το Ολοκαύτωμα: Διαχρονικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις», που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 7 μ.μ., στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» (Ακαδημίας 48).