Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Παρασκευή 29 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ

Οι «Αχαρνής» πάνε Επίδαυρο

Πρεμιέρα με «Αχαρνής» στο Φεστιβάλ Επιδαύρου Λαϊκές παραδόσεις και διονυσιακό πνεύμα στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Στον ρόλο του Δικαιόπολι ο Πέτρος Φιλιππίδης και με βασικούς πρωταγωνιστές τούς Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος) και Ιωάννη Παπαζήση (Ευριπίδης). Πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων, που αποτελείται από δεκατέσσερις ηθοποιούς και μουσικούς. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Εισιτήρια από 8 ευρώ έως 45 ευρώ. Ώρα 21.00.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Για την ισότητα των φύλων

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων, η αρμόδια Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών διοργανώνει φεστιβάλ (29-30/6) για την ενημέρωση του κοινού. Καλλιτέχνιδες όπως η Φωτεινή Βελεσιώτου (φωτ.) και η Μαρίνα Σάττι θα βρεθούν και θα τραγουδήσουν γι’ αυτόν τον σκοπό στο Θέατρο Βράχων. Θέατρο Βράχων

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απάντηση στο ερώτημα «Γιατί υπάρχει σύμπαν» θα επιχειρήσει να δώσει ο Στέφανος Τραχανάς των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, στις 9 μ.μ., στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Η εικαστική έκθεση «Η υλικότητα του ζωγραφικού συμβάντος» με τη συμμετοχή 20 καλλιτεχνών σε επιμέλεια Ντένη Ζαχαρόπουλου παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Διάρκεια ώς 30/9. Πάρκο Ελευθερίας.
  • «Μεταξύ φίλων» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης γλυπτικής που ξεκινά στην γκαλερί i-D ProjectArt, με τη συμμετοχή πέντε εικαστικών καλλιτεχνών. Κανάρη 12, Κολωνάκι.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τζόζεφ Καλλέγια και Ραμόν Τεμπάρ με έργα Βέρντι, Μπιζέ και Πουτσίνι

Οι μουσικοί της Καμεράτα συνεργάζονται με δύο από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα της όπερας παγκοσμίως, για μια μοναδική βραδιά στις 21.00, στο Ηρώδειο: με τον Μαλτέζο Τζόζεφ Καλλέγια, από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους τενόρους της εποχής μας, και τον Ισπανό μαέστρο Ραμόν Τεμπάρ, περιζήτητο στις συνεργασίες του με ορχήστρες ανά την υφήλιο. Εισιτήρια από 15 ευρώ στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, τηλ.2103272000).

Μετάβαση στο περιεχόμενο